Hyppää pääsisältöön

Toisen vaiheen maantietoimitus Koskenkylä-Loviisa-Kotka-moottoritiellä Pyhtäällä

Toimitusnumero
2015-497996
Toimituslaji
Maantietoimitus
Kunta
Pyhtää

Helsinki-Vaalimaa valtatien 7 (E18) rakentaminen moottoritieksi välillä Koskenkylä-Kotka on valmistunut.

Hanketta koskeva tiesuunnitelma välillä Loviisa-Kotka on hyväksytty 30.12.2010. Pyhtään kunnan alueella tiesuunnitelma koskee väliä Pyhtään Ahvenkoski - Kotkan kaupungin raja.

Moottoritietä ja siihen liittyviä yksityisteitä, laskuojia ja läjitysalueita varten tarvittavat maa-alueet lunastettiin maantielain mukaisissa ensimmäisen vaiheen maantietoimituksissa, jotka teki Maanmittauslaitos.

Nyt on vireillä toisen vaiheen maantietoimitus n:o 2015-497996.

Ajankohtaista maantietoimituksesta ja toimitusmenettelystä

Toisen vaiheen maantietoimitus aloitettiin kokouksella 10.3.2016. Sitä ennen oli jo pidetty useampia toisen vaiheen maantietoimituksia, joissa oli käsitelty erityisesti yksityistiejärjestelyjä. Toisen vaiheen toimituksessa käsitellään erityisesti moottoritiestä ja sen rakentamisesta johtuvien haittojen ja vahinkojen korvaukset.

Toimituksen alkukokouksessa annettiin määräaika korvausvaatimusten jättämiselle. Lunastustoimikunta tutkii ja ratkaisee korvauskysymykset periaatteessa viran puolesta. Erillistä korvausvaatimusta ei siten välttämättä tarvitse esittää, mutta se voi monessa tapauksessa olla tarpeen haitta- ja vahinkokysymysten esille tuomiseksi. Ilman korvausvaatimusta korvausta ei yleensä määrätä sellaisille kiinteistöille, joilta ei ole ensimmäisen vaiheen toimituksessa lunastettu tai nyt lunasteta omaisuutta. 

Korvausvaatimusten tekemiselle varattiin aikaa 15.4.2016 asti. Viimeistään silloin kirjallisten vaatimusten on oltava toimitusinsinööri Tapani Pukilla Maanmittauslaitoksen Kouvolan palvelupisteessä. Mieluiten vaatimukset tulisi esittää sähköisessä muodossa.

Lunastajaa edustavan Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen on annettava vastineensa korvausvaatimuksiin viimeistään 13.5.2016.

Maastokatselmus pidetään 1.-2.6.2016. 1.6.2016 katselmukselle lähdetään Pyhtään kunnantalolta klo 9 ja sinä päivänä edetään Siltakylänjoen tasalta länteen Ahvenkoskelle asti. 2.6.2016 katselmukselle lähdetään Pyhtään kunnantalolta klo 9 ja sinä päivänä edetään Siltakylänjoen tasalta itään Kotkan rajalle asti. Joka paikassa ei käydä katselmuksella.

Lunastettavan omaisuuden omistajalla on lain mukaan oikeus saada täysi korvaus lunastuksen vuoksi aiheutuvista taloudellisista menetyksistä.

Tilusjärjestelyt ja yksityistiejärjestelyt

Moottoritien aiheuttaman tilusten pirstoutumisen haittojen vähentämiseksi on jo tehty tilusjärjestelyjä. Niitä voidaan tehdä vielä lisää tämän toisen vaiheen maantietoimituksen yhteydessä. Tämän toimituksen yhteydessä tehdään myös ne yksityistiejärjestelyt, jotka vielä ovat tekemättä.

Yhteystiedot

 Maanmittauslaitos / Kouvolan palvelupiste (maantietoimituksen tekijä):

  • toimitusinsinööri ja lunastustoimikunnan puheenjohtaja maantietoimituksessa on maanmittausinsinööri Tapani Pukki, p. 0400 902400
  • maastomittauksista maantietoimituksessa vastaa kartoittaja Tarja Junnola p. 040 8011298

Sähköposti etunimi.sukunimi [ät]maanmittauslaitos.fi

 Kaakkois-Suomen ELY-keskus (lunastajan edustaja)

  • maantietoimituksessa lunastajaa edustaa maanhankintavastaava Tuula Airikka, p. 0400 555395 tai DI Paula Mattila, p. 040 7789902
  • tiesuunnitelma-asioista tietää parhaiten tieinsinööri Juha Laamanen 0400 654153

Sähköposti etunimi.sukunimi[ät]ely-keskus.fi

Vantaan käräjäoikeus / maaoikeus

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).