Hyppää pääsisältöön

Ratatoimitus Loviisa-Lahti-Heinola -radalla Lapinjärven kunnassa

Toimitusnumero
2015-507408
Toimituslaji
Ratatoimitus
Kunta
Lapinjärvi

Liikennevirasto on hakenut maanmittaustoimituksia valtion rataverkon kiinteistöjen ulottuvuuksien määrittämiseksi 15.4.2014. Toisin sanoen tarkoituksena on selvittää rautateiden rajojen paikat. Hankkeesta kerrotaan lisää Maanmittauslaitoksen julkaisemassa lehdistötiedotteessa, johon on linkki sivun oikeassa ylälaidassa.

Taustaa

Liikennevirasto on hakenut ratatoimitukset mm. Loviisan, Lahden ja Heinolan väliselle rataosuudelle. Toimitusten ensisijaisena tarkoituksena on nykyisen rautatiealueen rajojen  selvittäminen. Tässä toimituksessa käsitellään rataosuutta Lapinjärven kunnassa. Rautatiealue on muodostettu vuonna 1902 lopetetussa lunastustoimituksessa. Tämän jälkeen rajamerkkejä on hävinnyt huomattavassa määrin rautatiealueen rajoilta.

Maastotyöt

Maanmittauslaitos on tehnyt toimituksen maastotyöt kesällä 2016. Toimituksen maastotöiden yhteydessä on kartoitetettu rata-alueelta löytyvät rajamerkit. Hävinneiden rajamerkkien paikalle on rakennettu rata-alueeseen rajoittuvien kiinteistöjen välisille rajoille uudet rajamerkit. 

Toimituskokous

Toimitus aloitetaan kokouksella tiistaina 13.12.2016 klo 12.30 Lapinjärven kunnanhallituksen huoneessa (Lapinjärventie 25). Kokouksessa käsitellään maastomittausten perusteella tarpeelliseksi havaitut toimenpiteet kuten rajankäynnit. Ratatoimituksen toimituskokouksesta on tiedotettu maanomistajille lähetetyillä kutsukirjeillä. Päätökset rajankäynneistä ja muista toimenpiteistä tehdään toimituskokouksessa. Toimitus on tarkoitus lopettaa nyt pidettävässä kokouksessa.

Yhteystiedot

Maastomittauksiin liittyviin kysymyksiin vastaa tarvittaessa kartoittaja Ove Hallen, p. 040 508 0730.

Toimitusmenettelyyn liittyviin kysymyksiin vastaa toimitusinsinööri Hanna Franssila, p. 040 779 3762.

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).