Hyppää pääsisältöön

Alueellinen tietoimitus Kupsenkylän ja Halkian länsiosassa

Toimitusnumero
2016-525800
Toimituslaji
Alueellinen tietoimitus
Kunta
Pornainen

Alue

Toimitusalue on Kupsenkylän ja Halkian länsiosa ja sitä rajaavat lännessä Sipoon raja, pohjoisessa Halkiantie, idässä Pornaistentie ja etelässä pääosin Lahan kylän raja. Toimitusalueeseen kuuluu Sipoon puolelta joitakin kiinteistöjä. Alueen rajaus ilmenee liitteenä olevasta kartasta. Jos kiinteistöösi kuuluu useita palstoja, voi toimitus koskea vain osaa niistä.

Tietoimituksen asiat

Maanmittauslaitoksen tehtäviin kuuluu muun muassa kiinteistörekisterin perusparantaminen. Tässä tarkoituksessa tehdään tämä alueellinen yksityistietoimitus, jonka tavoitteena on järjestellä alueen kiinteistöjen kulkuoikeudet vastaamaan todellisia kulkutarpeita ennestään oleva tieverkolla.

Toimituksen lopputuloksena saadaan tarpeelliset kulkuoikeudet merkityiksi sijainnin ja leveyden kannalta yksikäsitteisinä käyttöoikeusyksikköinä kiinteistörekisteriin ja kiinteistörekisterikartalle. Toimitus koskee kaikkia niitä kiinteistöjä, joilla on tiluksia toimitusalueella tai joilla on tieoikeus toimitusalueella.

Toimituksessa ei käsitellä sellaista tieoikeuden perustamista, joka kohdistuu uuteen alueeseen eikä myöskään tieasiaa, jossa ilmenee epäselvyyttä tai ristiriitaisuutta. Tietoimitusalueen tarpeettomat tieoikeudet lakkautetaan. Toimituksessa tehdään käytössä olevan tieverkoston inventointi ja perusparantaminen kiinteistörekisteriin, joten toimituksessa ei määrätä tieyksiköitä eikä korvauksia.

Toimitusmenettely

Maanmittauslaitos on toimitusta varten kuullut kiinteistöjen omistajia sekä joitakin viranomaisia. Kuulemisessa on tiedotettu toimituksesta sekä pyydetty omistajia merkitsemään karttaotteelle kiinteistön kulkemiseen tarpeelliset tieyhteydet.

Kuulemisen perusteella ja nykyisiä teitä käyttäen on täällä maanmittauslaitoksessa laadittu toimitusalueen tieverkoston järjestelysuunnitelma. Järjestelysuunnitelman yksi osa on liitteenä oleva 17 osainen toimituskartta.

Järjestelysuunnitelma on esitelty ja käsitelty toimituskokouksessa, joka pidettiin Pornaisten kunnantalolla tiistaina 23.10.2018. Toimituspöytäkirja on tämän sivun liitteenä. Toimituspäätöksiin voi hakea muutosta pöytäkirjan lopussa olevan valitusosoituksen mukaisesti, valitusaika päättyy 22.11.2018.

Yhteystiedot

Toimitusinsinööri Pekka Nurmikari

puh. 040 0805 809

pekka.nurmikari(ät)maanmittauslaistos.fi

 

Toimitusvalmistelijana toimii:

Sickan Malinen, puh. 040 801 1260

sickan.malinen(ät)maanmittauslaitos.fi

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).