Hyppää pääsisältöön

Yksityistietoimitus Jyväskylä-Äänekoski rataosalla, koskien seuraavia tasoristeyksiä: Ankeriasjärvi II, Salmela I, Salmela II, Korpela I ja Korpela II

Toimitusnumero
2016-528797
Kunta
Jyväskylä

Hakemus

Liikennevirasto on hakenut yksityistietoimituksia Jyväskylä-Äänekoski rataosalla sijaitsevien eräiden tasoristeyksien poistamiseksi tai parantamiseksi. Perusteena on yksityistielain 84 §:n mukainen yleinen tarve eli liikenneturvallisuuden parantaminen.

Tämä toimitus koskee seuraavia tasoristeyksiä: Salmela I, Salmela II, Korpela I ja Korpela II (Ankeriasjärvi II, nykyisin Kulottajanpolku tasoristeys käsitellään omana toimituksenaan 2016-533072)

Toimituksen tarkoitus

Toimituksen tarkoituksena on tien (osan) ja tieoikeuksien lakkauttaminen Salmela II ja Korpela II tasoristeyksien kohdalla, sekä tarvittavien uusien tieoikeuksien perustaminen. Salmela I ja Korpela I tasoristeyksiä parannetaan ja toimituksessa vahvistetaan tiejärjestelyiden vaatimat maa-alueet.

Toimituksen eteneminen

Toimituksen alkukokous pidettiin 18.5.2016 klo 9.30 Maanmittauslaitoksen Jyväskylän palvelupisteessä (Kankaankatu 17).

Radan parantamistoimenpiteet näiden tasoristeysten kohdalla ovat valmistuneet (tilanne 3.5.2017). Salmela II ja Korpela II tasoristeykset on poistettu. Salmela I (nykyisin Ankeriasjärventie) ja Korpela I (nykyisin Korpela) tasoristeykset on parannettu ja uudet yksityistiet on rakennettu.

Toimituksen loppukokous pidetään kesäkuussa 2017, jossa käsitellään mm. mahdolliset korvauskysymykset sekä perustetaan tarvittavat uudet yksityistieoikeudet.

Yhteystiedot

Maanmittauslaitos

Toimitusinsinööri Jorma Rautiainen, puh. 040 750 9746, jorma.rautiainen@maanmittauslaitos.fi

Liikennevirasto

Aluevastaava Heikki Virtanen, puh. 020 637 3926, heikki.virtanen@liikennevirasto.fi

Isännöitsijä Ville Kandell (Ramboll CM Oy), puh. 040 631 3173, ville.kandell@ramboll.fi

 

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).