Hyppää pääsisältöön

Alueellinen tietoimitus, Teuro

Toimitusnumero
2017-548038
Toimituslaji
Alueellinen tietoimitus
Kunta
Hämeenlinna

ALUEELLINEN YKSITYISTIETOIMITUS, Hämeenlinna Tuulos

Maanmittauslaitoksen tehtäviin kuuluu muun muassa kiinteistörekisterin ylläpito ja sen perusparantaminen. Koska kiinteistörekisteriin merkityistä tieoikeuksista löytyy myös puutteita, maanmittauslaitos täydentää kiinteistörekisteriä tieoikeuksien osalta valtion varoin suoritettavilla alueellisilla tietoimituksilla.

Tässä toimituksessa käsitellään Hämeenlinnan kaupungissa sijaitseva alue, joka on merkitty oheiseen liitekarttaan, toimitusalueen rajaus. Alueellisen tietoimituksen tavoitteena on järjestellä liitekartalle merkityn alueen kiinteistöjen kulkuoikeudet vastaamaan niiden todellisia kulkutarpeita ottaen huomioon alueella jo ennestään oleva tieverkko. Kiinteistörekisteriin saadaan näin vahvistetuiksi kiinteistöille tarpeelliset viralliset tiet.

Maanmittauslaitos suorittaa ensi vaiheessa kiinteistöjen omistajien sekä viranomaisten kuulemisen ja pyytää teitä merkitsemään oheiseen, kiinteistöänne koskevaan karttaotteeseen tarpeelliset ja käyttämänne tieyhteydet.

Toimituksessa ei käsitellä ilman sopimusta uusien tieoikeuksien perustamisia, joka kohdistuisi uuteen alueeseen, eikä teitä / tieoikeuksia joissa ilmenee epäselvyyttä tai ristiriitaisuutta.

Koska kysymyksessä on kiinteistörekisterin selventämiseksi käytössä olevan tieverkoston inventointi ja perusparantaminen, tieverkolla ei toimituksessa määrätä eikä käsitellä tienpidon yksiköintejä, eikä korvauksia.

Tietoimituksen kohteena olevalta alueelta tarpeettomat vanhat tieoikeudet lakkautetaan.

Kuulemisen jälkeen Maanmittauslaitos laatii lopullisen tieverkoston järjestelysuunnitelman alueelle ja pitää toimituksen loppukokouksen jonka ajasta ja paikasta tullaan tiedottamaan lehtikuulutuksella sekä kutsukirjeillä maanomistajille.

Ennen loppukokousta MML:n henkilöstö tekee alueella maastokatselmuksia.

Toimituskokous pidettiin keskiviikkona 11.3.2020.

Toimitus rekisteröitiin 17.4.2020.

 

Maanmittauslaitos / Hämeenlinnan palvelupiste, Koulukatu 13 13100 Hämeenlinna.

Yhteydenotot

Toimitusvalmistelija: Erkko Laukkanen puh. 040 8017387

sähköposti: erkko.laukkanen@maanmittauslaitos.fi

Toimitusinsinööri: Sami Mikola puh. 040 0916233

sähköposti: sami.mikola@maanmittauslaitos.fi

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).