Hyppää pääsisältöön

Ratatoimitus Lahti-Kouvola päärata, Nastolan rataosuus

Toimitusnumero
2018-578558
Toimituslaji
Ratatoimitus
Kunta
Lahti

Liikennevirasto on hakenut maanmittaustoimituksia valtion rataverkon kiinteistöjen ulottuvuuksien määrittämiseksi 15.4.2014. 

Taustaa

Liikennevirasto eli nykyinen Väylävirasto on hakenut ratatoimitukset mm. Lahden ja Kouvolan väliselle rautatielle. Toimitusten ensisijaisena tarkoituksena on nykyisen rautatiealueen rajojen  selvittäminen. Tässä toimituksessa käsitellään Lahden Nastolan alueen rataosuus. Lahti - Kouvola rautatie on rakennettu ja alueet on pääosin lunastettu valtiolle  4.3.1874 rekisteröidyssä lunastustoimituksessa. Tämän jälkeen rajamerkkejä on hävinnyt huomattavassa määrin rautatiealueen rajoilta.

Maastotyöt ja toimituskartta

Maanmittauslaitos on tehnyt toimituksen maastotyöt ennen kokousta. Toimituksen maastotöiden yhteydessä on mitattu tarkasti kaikki rata-alueelta löytyvät rajamerkit. Joidenkin hävinneiden rajamerkkien paikalle on rakennettu rata-alueeseen rajoittuvien kiinteistöjen välisille rajoille uudet rajamerkit, osa rajoista on määritetty rajapisteinä rakentamatta uusia rajamerkkejä. Tässä yhteydessä on mitattu myös ne mahdolliset alueet, joissa rata-alueen rakenteet ylittävät nykyisen rautatiealueen rajan. Rata-alueen rajoista laadittu toimituskartta on alla liitteenä.

Jatkotoimenpiteet

Toimituksessa pidetään 16.6.2022 kokous, jossa käsitellään maastomittausten perusteella tarpeellisiksi havaitut toimenpiteet kuten rajankäynnit ja mahdolliset rata-alueen leventymiset. Ratatoimituksen toimituskokouksesta tiedotetaan maanomistajille lähetettävillä kutsukirjeillä. Päätökset rajankäynneistä ja muista toimenpiteistä tehdään toimituskokouksessa.

Yhteystiedot

Toimitusmenettelyyn liittyviin kysymyksiin vastaa toimitusinsinööri Ari Mäkinen, p. 040 779 2445, ari.makinen@maanmittauslaitos.fi

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).