Hyppää pääsisältöön

Lammin tuulivoimapuiston tiejärjestelyt Porin Ahlaisissa

Toimitusnumero
2019-611244
Toimituslaji
Alueellinen tietoimitus
Kunta
Pori

 

T a u s t a a

Valtioneuvosto on päätöksellään 7.2.2019 antanut luvan Satawind Oy:lle ja A.Ahlström Kiinteistöt Oy:lle luvan tuulivoimapuistolle ja siihen liittyvien oikeuksien lunastamiseksi Porin kaupungissa välillä Lammin tuulivoimapuisto Peittoon sähköasema.

T o i m i t u k s e n   t a r k o i t u s

Satawind Oy on hakenut 17.7.2019 päivätyllä hakemuksella tieoikeuksia kaikille 14 tuulivoimaloille Pahamäentien yksityistien metsätieverkostoon sekä Pahamäentiestä erkaantuville uusille linjauksille. Liitteenä hakemuksen liitekartat Satawind Oy:n hakemista tieoikeuksista ja linjauksista.

Toimituksessa on tarkoitus käsitellä Satawind Oy:n hakema yksityistietoimitus, päättää uusien tieoikeuksien perustamisten edellytyksistä ja edellytysten täyttyessä myös käsitellä yksityistielain mukaisesti mm. teiden sijainnit, leveydet ja korvauskysymykset sekä muut yksityistietoimituksessa käsiteltävät asiat.

Tietoimituksen alkukokous on pidetty 30.10.2019, jolloin on tehty toimituksen keskeyttämispäätös sen johdosta, että hakijalta puuttui liittymäluvat valtatielle 8. Hakijalle annettiin määräaika 31.12.2020 mennessä hoitaa liittymälupa-asia ja siihen vaadittava tiesuunnitelma Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa. Varsinais-Suomen ELY-keskus on myöntänyt hakijalle päätöksellään 19.3.2020 liittymäluvat valtatielle 8 kahteen liittymään. Koska hakijalla on voimassa olevat liittymäluvat, estettä toimituksen jatkamiselle tältä osin ei ole.

Kokouksessa käsitellään tarkemmin tielinjauksia. Sen lisäksi hakija on pyytänyt rasitteiden perustamista kaapeleita varten tietoimituksen yhteydessä. Toimituksen loppukokous pidetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Varsinainen voimansiirtoalueen lunastustoimitus käsitellään vasta sen jälkeen, kun yksityistieasiat on ensin ratkaistu.

K o k o u s

Toimituksen toinen kokous pidetään maanantaina 15. kesäkuuta 2020 klo 10.00 Kauppakeskus Puuvillassa Prizztech Oy:n kokoushuoneessa, 3. kerros, Siltapuistonkatu 14, Pori.

Kokouspaikan tarkempi sijainti: http://www.prizz.fi/opaskartta#.XZ7U3rCpXXc

Y h t e y s t i e d o t

Toimitusinsinööri Markus Junttila

puh: 040-7573556

sähköposti: markus.junttila@maanmittauslaitos.fi

osoite: Maanmittauslaitos, Isolinnankatu 18, 28100 Pori

L i i t t e e t

Liitteinä oleva Lammi karttaosat 1-5 ovat alkuperäisen hakemuksen liitekartat. Hakija on sittemmin muuttanut hakemustaan eräiden tielinjausten osalta ja karttaosat Lammi_Ajouratarkastelu_Alue_1-5 osoittavat viimeisimmät linjaukset, joihin tieoikeutta haetaan.