Hyppää pääsisältöön

Mt 2879 Riihimäki - Hikiä kevyen liikenteen väylä

Toimitusnumero
2020-642455
Toimituslaji
Maantietoimitus
Kunta
Riihimäki
Hausjärvi

Maantien 2879 Karhintien parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välillä Riihimäki - Hikiä

Liikenne- ja viestintävirasto on 10.7.2020 hyväksynyt tiesuunnitelman päätöksellään nro Dnro TRAFICOM/213409/05.03.160.01/2020. 

Toimitusmääräys on annettu 14.8.2020. Toimituksen hakijana on Uudenmaan ELY-keskus.

Tiesuunnitelmakartat löytyvät  liitetiedostona ohessa.

 

Toimituksen alkukokous ja haltuunotto

Ajankohta ja paikka:  perjantaina 30.10.2020 alkaen klo 10:00 Lempivaaran matkailukeskuksen p-alue, os. Karhintie 196 Riihimäki

Kokouksen yhteydessä suoritetaan maantielain 56 §:n tarkoittama haltuunottokatselmus, jossa tiesuunnitelman osoittamat alueet otetaan Väyläviraston haltuun ja tienpitäjä saa oikeuden rakentamistoimenpiteiden aloittamiseen. Haltuun otettujen alueiden rajat on merkitty maastoon sinivärisin puupaaluin.

Kokouskutsun yhteydessä on lähetetty etukäteen laaditut alustavat selvitykset haltuun otettavista alueista niille maanomistajille, joita haltuunotto koskee (niille, jotka luovuttavat maa-aluetta tiealueen rakentamista varten).

Rakentaminen

Rakennustöistä ja aikatauluista kerrotaan alkukokouksessa. Haltuunottoalue on työalue, jonka yli ei rakentamisen aikana tulla. Omaisuudelle aiheutuvista työnaikaisista vahingoista on ilmoitettava heti urakoitsijan edustajalle. Työnaikaisten vahinkojen korvaaminen ja toteennäyttäminen on varsin hankalaa, ellei niitä ole heti vahingon tapahduttua kirjattu tai sovittu tienpitäjän kanssa.

 Hankkeen rakennuttamisesta vastaa Uudenmaan ELY-keskus.

Toimitusmenettely ja korvaukset

Maantietoimitus tehdään nk. yksivaiheisena toimituksena, jossa lunastetaan ja korvataan tarvittavat maa-alueet. Lisäksi käsitellään maantiestä ja sen parantamisesta johtuvien haittojen ja vahinkojen korvaukset.

Korvausmenettelystä kerrotaan alkukokouksessa tarkemmin. Lunastettava omaisuus ja lopulliset korvaukset selviävät vasta rakentamisen jälkeen.

Lunastettavan omaisuuden omistajalla on lain mukaan oikeus saada täysi korvaus lunastuksen vuoksi aiheutuvista taloudellisista menetyksistä. Lunastustoimikunta, joka koostuu toimitusinsinööristä ja kahdesta uskotusta miehestä, tutkii ja ratkaisee korvauskysymykset viran puolesta. Näin ollen aikanaan erillistä korvausvaatimusta ei tarvitse välttämättä tehdä, mutta vaatimuksen tekeminen voi olla tarpeellinen monessa tapauksessa haitta- ja vahinkokysymysten esille tuomiseksi.

Seuraava kokous 

Ajankohta ja paikka: keskiviikkona 31.1.2024 alkaen klo 10:00 Virastokeskus Veturi, A-rappu, 3.krs,

os. Eteläinen Asemakatu 4, Riihimäki

Yhteystiedot

Toimitusinsinööri Liisa Teppo, Maanmittauslaitos 

040 801 1328, sähköposti liisa.teppo@maanmittauslaitos.fi

 

Rakennuttaja Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Projektipäällikkö Hilkka Tsupari, 0295 021 353 , sähköposti hilkka.tsupari@ely-keskus.fi

 

Urakoitsija: Läänin Kuljetus Oy

Työmaapäällikkö Aleksi Toiva , 044 273 8151

 

Tienpitäjän edustaja tietoimituksessa ja korvausasioissa Uudenmaan ELY-keskus, maanhankinta

Merja Rajala 0295 021 332, sähköposti merja.rajala@ely-keskus.fi

 

Maksatuksiin liittyvät yhteydenotot loppukokouksen jälkeen:

toimituskorvaukset.keha@ely-keskus.fi

www.keha-keskus.fi

 

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).