Hyppää pääsisältöön

Vt 19 Lapuan ohituskaistat, Lapua

Toimitusnumero
2021-663442
Toimituslaji
Maantietoimitus
Kunta
Lapua

Aikataulu

- Tiesuunnitelman mukaisten alueiden haltuunotto tapahtuu 16.6.2021

- Tien parantaminen (rakentaminen) alkaa syksyllä 2021 ja loppuu syksyllä 2023.

 

Maantietoimitus

ELY-keskus saa oikeuden lunastaa tiesuunnitelmassa osoitetut alueet ja oikeudet hyväksytyn tiesuunnitelman perusteella. Maantietoimitus tulee vireille ELY-keskuksen hakemuksesta tiesuunnitelman hyväksymisen jälkeen. 

Toimituksen suorittaa puolueeton lunastustoimikunta, jonka muodostaa Maanmittauslaitoksen määräämä toimitusinsinööri ja kaksi kunnanvaltuuston valitsemaa uskottua miestä.
Toimituksessa on kaksi osapuolta: ELY-keskus, joka lunastaa maa-alueet tietarkoituksiin ja maksaa korvaukset ja toimituskulut. Toisena osapuolena ovat maan luovuttajat ja muut, joiden etuja ja oikeuksia toimitus koskee.

Tiesuunnitelmassa osoitetut alueet ja oikeudet otetaan ELY-keskuksen haltuun toimituksessa määrättynä ajankohtana. Haltuunotettava alue merkitään maastoon ennen haltuunottoa.

Rakennustöiden valmistuttua Maanmittauslaitos rakentaa tarvittavat uudet rajamerkit tiealueen rajalle. Tämän jälkeen maantietoimitusta jatketaan kokouksilla, joissa mm. käsitellään korvauksia. Asianosaiset voivat tällöin esittää mielipiteensä korvauksista ja muista maantietoimituksen asioista.
Korvausvaatimuksen tekeminen ei ole välttämätöntä, koska lunastustoimikunta käsittelee lähes kaikki korvaukset ja toimitukseen liittyvät asiat viran puolesta. Vaatimus voi kuitenkin olla tarpeen, jotta jokin erityinen haitta tai vahinko tulisi lunastustoimikunnan tietoon.

Lunastustoimikunta päättää korvauksista ja muista asioista loppukokouksessa. Kaikista päätetyistä asioista on valitusoikeus maaoikeuteen.

 

Toimitusinsinöörin yhteystiedot

- Harri Pajula
puh. 040 801 7885, harri.pajula(at)maanmittauslaitos.fi

Tienpitäjän yhteyshenkilöt

- Heli Anttila, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
puh. 050 351 2668, heli.anttila(at)ely-keskus.fi
- Pasi Kivioja, Väylävirasto (hankkeen toteutus)
puh. 050 329 4439, pasi.kivioja(at)vayla.fi

Urakoitsijan yhteyshenkilöt

- Ari Välimaa
puh. 040 079 2472, ari.valimaa(at)kreate.fi
- Juho Rinta
puh. 040 016 4182, juho.rinta(at)veljeksetrinta.fi

 

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).

Alustavaan toimituskarttaan on merkitty punaisella värillä tiealueeksi lunastettavat alueet, pinkillä värillä perustettavien laskuojaoikeuksien alueet ja sinisellä värillä perustettavien yksityistieoikeuksien alueet.