Hyppää pääsisältöön

Hankeuusjako

Toimitusnumero
2023-706869
Toimituslaji
Muut toimitukset
Kunta
Mynämäki

Varsinais-Suomen Ely-keskus on hakenut hankeuusjakotoimitusta tasoristeysten poistamisesta aiheutuvien haittojen vähentämiseksi Turku - Uusikaupunki radalla. Toimituksen alkukokous oli maaliskuussa Mynämäen kunnantalolla. Alkukokous oli informatiivinen, missä kerrottiin m.. hanketilusjärjestelyn etenemisestä. Kokouksessa väyläviraston asiamies Don Seres selosti laajasti Turku - Uusikaupunki -radan perusparannus- ja tasoristeyshanketta, johon uusjako liittyy. Hankeuusjakotoimituksen tarkoituksena on selvittää maanomistajien kanssa mahdollisuudet vähentää tai poistaa tasoristeysten lakkauttamisesta aiheutuvia haittoja tilusjärjestelyn keinoin ja sen jälkeen tehdä tarvittavat järjestelyt. Tilusjärjestelyllä tavoitellaan hankkeetsa aiheutuvien korvaavien tieyhteyksien rakentamistarpeen ja kiertohaittojen vähentämistä.

Alkukokouksen jälkeen ratasuunnitelmat ovat tarkentuneet. Alkukokouksessa mainittujen Marttilan, Tuomolan, Tuokon ja Jaakkolan tasoristeysten lisäksi on tarkoitus poistaa Paavolan, Hiivolan ja Telkinmäen tasoristeykset. Hankeuusjaon aluerajaus ulottuu Mynäjoelta Unikankareen tasoristeykseen.

Maanomistajille lähetetty ensimmäinen jakoehdotus syksyllä 2023. Maanomistajahaastattelut Mynämäen kunnantalolla. 

10.1 Maanomistajalle lähetettiin toinen jakoehdotus. Toinen toimituskokous oli Mynämäen uimahallin kerhohuoneella ti 6.2.2024 klo 13. Toimituskokouksessa päätettiin edellytyksestä ja laajuudesta sekä jakosuunnitelmasta. Lisäksi kokouksessa käsiteltiin mm. tasoristeysten lakkauttamiset ja korvaavat tieyhteydet.

Toimituskokouksen 6.2 päätöksistä tuli valitus maaoikeuteen.

 

Pauli Savela

Toimitusinsinööri

p. 0408619011

etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi