Hyppää pääsisältöön

Alueellinen yksityistietoimitus 2023-707863

Toimitusnumero
2023-707863
Toimituslaji
Alueellinen tietoimitus
Kunta
Kaarina

Maanmittauslaitoksen tehtäviin kuuluu muun muassa kiinteistörekisterin perusparantaminen. Koska kiinteistörekisteriin merkittyjen tieoikeuksien kohdalla on puutteita, Maanmittauslaitos täydentää kiinteistörekisteriä tieoikeuksien osalta valtion varoin suoritettavilla alueellisilla tietoimituksilla. Kiinteistönmuodostamislain mukaan toimitus voidaan suorittaa valtion varoin, mikäli yleinen etu eli kiinteistörekisterin selvyys ja luotettavuus jollakin alueella vaatii tällaisen toimituksen suorittamista.

Alueellisen yksityistietoimituksen tavoitteena on järjestellä toimitusalueen kiinteistöjen kulkuoikeudet vastaamaan niiden todellisia kulkutarpeita ottaen huomioon alueella ennestään oleva tieverkko. Kiinteistörekisteriin ja toimituskartalle saadaan näin vahvistetuiksi kiinteistöjen tarpeelliset viralliset tiet.

Toimituksissa ei tulla käsittelemään sellaista tieoikeuden perustamista, joka kohdistuisi uuteen alueeseen. Lisäksi toimituksissa ei tulla käsittelemään sellaista tieoikeuden perustamista, jossa ilmenee epäselvyyttä tai ristiriitaisuutta.

Tietoimitusten kohteena olevilla alueilla sijaitsevat mahdolliset tarpeettomat tieoikeudet tullaan lakkauttamaan.

Koska kysymyksessä on käytössä olevan tieverkon inventointi ja perusparantaminen kiinteistörekisteriin, ei toimituksissa määrätä tienpidon yksiköintiä.

Maanmittauslaitos suorittaa ensi vaiheessa kiinteistöjen omistajien sekä tarpeelliseksi katsottujen viranomaisten kuulemisen ja pyytää maanomistajia merkitsemään kiinteistöään koskevaan karttaotteeseen kiinteistölle pääsemiseksi tarpeelliset tieyhteydet.

Kuulemisen jälkeen Maanmittauslaitos laatii lopullisen alueen tieverkoston järjestelysuunnitelman ja pitää toimituksen loppukokouksen. Kokouksesta tullaan tiedottamaan erikseen.

Toimitus on tullut vireille  26.1.2023.

Tämän toimituksen kuulemiskirjeet postitettiin 6.2.2022.

Maastotarkistukset on suoritettu 9.5.2023.

Kokous pidetään Kaarina talolla 13.6.2023 klo. 12:00.

Toimitus on päätetty 20.6.2023.

MUUTOKSENHAKU VIREILLÄ.

Toimitusinsinööri Henri Wilcken

henri.wilcken@maanmittauslaitos.fi

Toimitusinsinööri vuorotteluvapaalla 8.1.2024-7.7.2024.

Toimitusvalmistelija Kirsi Rekonen

puh: 040 801 7876

mailto:kirsi.rekonen@maanmittauslaitos.fi