Hyppää pääsisältöön

Alueellinen tietoimitus, 2024-728413, Orimattila

Toimitusnumero
2024-728413
Toimituslaji
Alueellinen tietoimitus
Kunta
Orimattila
Hollola
Kärkölä

Toimituksen kohde:

Toimitus rajautuu itä-etelä akselilla Herralantien ja Keiturintien maantiehen ja etelä-luode akselilla Kärkölän kunnan rajaan. Pohjoispuolella toimitusalue rajautuu Hollolan kunnan rajaan, sisältäen osittain myös Hollolan kunnan puolella olevia kiinteistöjä Porvoonjoen/Luhdanjoki varressa.

Kokous: 12.3.2024, klo 9:00

Paikka: Valtion virastotalo (neuvottelutila Kartano), Kirkkokatu 12, LAHTI
Osallistujia suositellaan saapumaan virastotalon aulaan noin 8.45, jossa ilmoittautuminen aulavartijalle. Ilmoittautumisessa esitettävä tämä kokouskutsu tai tieto toimituskokouksesta ja kokouspaikasta (Kartano). Kokoukseen osallistujat noudetaan aulasta klo 8:55.

Toimitus lopetettu: 12.3.2024

Toimituksen päättymispäivä/valitusaika alkaa: 26.3.2024

Valitusaika päättyy: 25.4.2024

Toimitus rekisteröity: 27.4.2024

Yleistä:

Maanmittauslaitoksen tehtäviin kuuluu mm. kiinteistörekisterin perusparantaminen. Koska kiinteistörekisteriin merkittyjen tieoikeuksien kohdalla on puutteita, maanmittauslaitos täydentää kiinteistörekisteriä tieoikeuksien osalta valtion varoin suoritettavilla alueellisilla tietoimituksilla.

Alueellisen tietoimituksen tavoitteena on järjestellä toimitusalueen kiinteistöjen kulkuoikeudet vastaamaan niiden todellisia kulkutarpeita ottaen huomioon alueella ennestään oleva tieverkko. Kiinteistörekisteriin ja toimituskartalle saadaan näin vahvistetuiksi kiinteistöjen tarpeelliset viralliset tiet.

Toimituksessa ei tulla käsittelemään sellaista uuden tieoikeuden perustamista, joka kohdistuisi alueeseen, jossa ei ole olemassa tietä. Lisäksi toimituksessa ei tulla käsittelemään sellaista tieoikeuden perustamista, jossa ilmenee epäselvyyttä tai riitaisuutta.

Tietoimituksen kohteena olevalla alueella sijaitsevat mahdolliset tarpeettomat tieoikeudet tullaan lakkauttamaan.

Koska kysymyksessä on käytössä olevan tieverkoston inventointi ja perusparantaminen kiinteistörekisteriin, ei toimituksessa määrätä tien kunnossapidon osittelua.

Toimituksessa laaditaan järjestelysuunnitelma, jossa esitetään perustettavat uudet ja säilytettävät vanhat tieoikeudet. Päätökset tieoikeuksista tehdään toimituskokouksessa. Kokouksesta tiedotetaan erikseen.

 

Lisätietoja:

Toimitusinsinööri 
Juuso Pyykkönen, +358 46 9208901
juuso.pykkonen@maanmittauslaitos.fi