Hyppää pääsisältöön

Ratatoimitus rajan määräämiseksi Turku - Uusikaupunki -radalla Raision kaupungissa

Toimitusnumero
2014-483878
Toimituslaji
Ratatoimitus
Kunta
Raisio

Tausta

Liikennevirasto on 14.4.2014 saapuneella hakemuksella pyytänyt Maanmittauslaitosta tekemään tarvittavat maanmittaustoimitukset valtiolle kuuluvien rautatiealueiden tarkan ulottuvuuden määrittämiseksi. Sivun oikeassa reunassa on linkki asiasta annettuun tiedotteeseen.

 

Kohde

Hakemuksen johdosta on 20.8.2014 tullut vireille nyt kysymyksessä oleva ratatoimitus, joka koskee Turku - Uusikaupunki -rataa Raision kaupungin alueella. Toimituksen kohteena on koko Raision alueella oleva rataosa Turun kaupungin rajalta Maskun kunnan rajalle. Rautatiealue on mitattu, pyykitetty ja muodostettu kiinteistöksi pääasiassa vuosina 1919-30 suoritetuissa maanmittaustoimituksissa. Lisäksi kohteena on Naantalin kaupunkiin vievä pistoraide sekä vuosina 1958-64 suoritetussa maanmittaustoimituksissa muodostettu Ihalan Viheriäistenniemen teollisuusrata. Osa rajamerkeistä on tämän jälkeen hävinnyt rautatiealueiden rajoilta.

 

Maastotyöt

Toimituksessa mitataan kaikki rautatiealueen rajaa ja siitä lähteviä rajoja osoittavat rajamerkit ja rakennetaan hävinneiden rajamerkkien tilalle uudet. Samassa yhteydessä mitataan mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten myös sellaiset alueet, joissa nykyisen radan rakenteet ylittävät nykyisen rautatiealueen rajan.

 

Aikataulu

Maanmittauslaitoksen kartoittajat ovat aloittaneet toimituksen maastotyöt vuonna 2014. Maastotöiden valmistuttua laaditaan toimituskartta ja pidetään toimituskokous, johon kutsutaan erikseen ne maanomistajat, joita toimitus koskee. Kokouksessa käsitellään maastomittausten perusteella tarpeelliseksi havaitut toimenpiteet, kuten rajankäynnit. Toimituksen kustannuksista vastaa Liikennevirasto.

 

Yhteystiedot

Lisätietoja maastotöistä voi kysyä kartoittaja Kari Kaariolta, puh. 050 413 3593.

Lisätietoja toimitusmenettelystä voi kysyä toimitusinsinööri Joonas Kärkkäiseltä puh. 040 734 4356.

 

Tämä sivu on päivitetty 3.12.2014.

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).