Hyppää pääsisältöön

Vastuullisuus on osa arkeamme

Ihmiset rakentavat tornia kahvikupeista.Vastuullisuus tarkoittaa Maanmittauslaitoksessa sitä, että ympäristön, ihmisten ja talouden hyvinvoinnin näkökulmat huomioidaan päätöksenteossa, tutkimuksessa, kehittämisessä sekä arjen työnteossa.

Maanmittauslaitos on sitoutunut omalta osaltaan edistämään Suomen vastuullisuustavoitteiden ja edelleen YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden (Agenda 2030) toteutumista.

Yhteiskuntaa palveleva tieto

Tarjoamme Maanmittauslaitoksen tiedot, tutkimustulokset sekä innovaatiot mahdollisimman laajasti muiden hyödynnettäväksi sekä kehitettäväksi edelleen. Kehitämme tietoaineistojamme ja palvelujamme yhteistyössä asiakkaiden ja kumppanien kanssa.

Lue lisää kuinka tietomme palvelevat yhteiskuntaa.

Hyvinvoivat ihmiset

Huolehdimme yhdessä toistemme hyvinvoinnista, tyytyväisyydestä ja kehittymismahdollisuuksista. Kehitämme toimintakulttuurissamme monimuotoisuutta, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

Lue lisää, miten toteutamme sosiaalista vastuuta.

Kestävä ympäristö

Pienennämme toiminnastamme aiheutuvaa hiilijalanjälkeä. Tuotamme tietoa ja tutkimusta tukemaan päätöksentekoa ja kehittämistä, joilla voidaan hidastaa ilmastonmuutosta ja edistää luonnon monimuotoisuutta.

Lue lisää työstämme kestävän ympäristön puolesta.

Toimintatapa ja talous

Vaalimme toiminnassamme luotettavuutta, vuorovaikutteisuutta ja avoimuutta sekä kehitämme vastuullisuustaitojamme. Hyödynnämme resurssimme vastuullisesti ja kehitämme toiminnan tuloksellisuutta.

Lue lisää toimintavoistamme.

Vastuullisuuden kehittäminen

Maanmittauslaitoksen ensimmäinen vastuullisuusohjelma valmistui loppuvuonna 2021. Vastuullisuusraportointia on tehty vuodesta 2014 lähtien.

Lue lisää vastuullisuustyöstämme.