Hyppää pääsisältöön

Alueellinen yksityistietoimitus 2016-524585 Vesilahden Palhossa

Toimitusnumero
2016-524585
Toimituslaji
Alueellinen tietoimitus
Kunta
Vesilahti

Yleistä

Maanmittauslaitos on määrännyt suoritettavaksi alueellisen yksityistietoimituksen Vesilahden Palhon rekisterikylässä, jonka tavoitteena on järjestellä toimitusalueen kiinteistöjen kulkuoikeudet vastaamaan niiden todellisia kulkutarpeita ottaen huomioon alueella ennestään oleva tieverkko.

Alueellinen yksityistietoimitus suoritetaan valtion varoin.

Toimitus koskee kiinteistöjä, jotka sijaitsevat Vesilahden kunnassa Palhon rekisterikylässä sekä tiloja 922-442-2-2 Salo ja 922-442-2-11 Rasi Mäenpäänkulman alueella Vakkalan rekisterikylästä (yht. 119 kiinteistöä). Toimitusalueen rajaus ilmenee tämän sivun alareunasta löytyvän Liitteet -otsikon alla olevasta aluekartasta. Toimitusalueen pinta-ala on n. 1740 ha Palhon kylän yhteiset vesialueet mukaan lukien. 

Toimituksen lopputuloksena saadaan toimituksen kohdekiinteistöjen kaikki tarpeelliset kulkuoikeudet merkityiksi yksiselitteisesti kiinteistörekisteriin ja kiinteistörekisterikartalle. Toimituksen kohteena olevalla alueella ennestään olevat tieoikeudet, jotka ovat jääneet tarpeettomiksi, lakkautetaan.

Koska kysymyksessä on käytössä olevan tieverkoston inventointi ja perusparantaminen kiinteistörekisteriin, ei toimituksessa määrätä tienpidon yksiköintiä eikä korvauksia. Toimituksessa ei myöskään käsitellä sellaista tieoikeuden perustamista, jonka osalta ilmenee epäselvyyttä tai ristiriitaisuutta.

Toimituskokous

Toimituksessa on pidetty toimituskokous tiistaina 9.5.2017. Kaikki toimitukseen kuuluvat asiat saatiin käsiteltyä ja päätettyä tässä toimituskokouksessa. Toimitus lopetettiin ja valitusaika toimitusinsinöörin ratkaisuihin päättyi torstaina 8.6.2017 klo 16.15Toimitus on lainvoimainen ja se on rekisteröity 6.7.2017.

  • Tiistaina 9.5.2016 kello 10:00
  • Paikka: Attila-virastotalo, luentosali Lesti. Käyntiosoite Yliopistonkatu 38, Tampere.
  • Kokouskutsu liitteineen lähetettiin 22.2.2017 toimituksen kohdealueen kiinteistöjen omistajille niiltä osin, kun omistaja- ja osoitetieto saatiin selville kiinteistötietojärjestelmästä (lainhuutorekisteri) ja väestötietojärjestelmästä.
  • Samoin kokouksesta ja toimituksen internet -sivuista oli kuulutus Lempäälän - Vesilahden Sanomissa 15.3.2017
  • Asianosaisen poissaolo ei ole estänyt toimituksen suorittamista.
  • Kokouskutsun liitteenä oli ehdotuskartat tieoikeuksista. Kokouskutsu ja ehdotuskartat ovat olleet myös esillä tällä internet -sivulla. Kokouskutsussa on pyydetty ottamaan yhteyttä toimitusinsinööriin, mikäli ehdotus tieoikeuden perustamisesta ei vastaa asianosaisen näkemystä asiasta. Useat maanomistajat tekivät myös näin joko kirjallisesti (palautuspostilomake ja -kartta, sähköposti tai muu kirje) tai suullisesti (puhelu toimitusinsinöörin kanssa tai tapaaminen toimitusinsinöörin kanssa Maanmittauslaitoksen Tampereen palvelupisteessä). Samoin kokouksessa esitettiin vielä muutama muutosehdotus. Samoin toimitusinsinööri teki oma-aloitteisesti alkuperäisiin tie-ehdotuskarttoihin eräitä sellaisia muutosesityksiä, jotka toimitusinsinööri on nähnyt tarpeelliseksi ja jotka nyt toimituskokouksessa esitti. Nämä kaikki ja niihin liittyvät toimitusinsinöörin päätökset on esitetty toimituksen asiakirjoissa (toimituskartta, toimituspöytäkirja ja sen liitteet). Toimituskartta ja pöytäkirjan liitteet ovat alla liitetiedostona. Toimituspöytäkirjan saa tilattua Maanmittauslaitoksen asiakaspalvelusta (asiakaspalvelu@maanmittauslaitos.fi, 029 530 1110 (ma-pe 9.00 - 16.15). 
     

Päätökset tieoikeuksista

Liitteet -otsikon alla sivun alareunassa on esitetty päätöskartoilla kunkin kiinteistön tieoikeudet ns. käyttöoikeusyksikköinä. Käyttöoikeusyksiköt ja mm. rasitetut ja oikeutetut kiinteistöt on lueteltu myös alla pöytäkirjan liitteessä no 2. Kukin kiinteistö saa tieoikeuden käyttöoikeusyksiköllä osoitetun tien siihen tienosaan, mikä on kiinteistön tosiasiallista käyttöä varten tarpeellista.

Mikäli kiinteistölle tai sen palstalle johtaa maantie tai järjestäytynyt yksityistie (on perustettu tiekunta), ei yleensä muuta tieoikeutta kiinteistölle tai sen palstalle tarvita.

Kaikki ne toimitusalueella olevat vanhat tieoikeudet, joita ei ole esitetty päätöskartoilla, päätettiin lakkauttaa tarpeettomina.

Mikäli teillä on huomauttamista päätöksiin, ottakaa yhteyttä toimitusinsinööriin alareunassa mainituilla yhteystiedoilla.

Yhteystiedot

Toimitusinsinööri Petteri Lauronen, puh. 040 722 7090, petteri.lauronen@maanmittauslaitos.fi

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).