Hyppää pääsisältöön

2016-524689

Toimitusnumero
2016-524689
Toimituslaji
Alueellinen tietoimitus
Kunta
Janakkala

ALUEELLINEN TIETOIMITUS TN:O 2016-524689 Janakkala

 

Maanmittauslaitoksen tehtäviin kuuluu muun muassa kiinteistörekisterin ylläpito ja sen perusparantaminen. Koska kiinteistörekisteriin merkityistä tieoikeuksista löytyy myös puutteita, maanmittauslaitos täydentää kiinteistörekisteriä tieoikeuksien osalta valtion varoin suoritettavilla alueellisilla tietoimituksilla. Janakkalan kunta jaetaan useisiin n. 100 - 300 kiinteistöä käsittävään useampaan toimitusalueeseen.

 

Alueellisen tietoimituksen tavoitteena on järjestellä tässä toimituksessa liitekartalle merkityn alueen kiinteistöjen kulkuoikeudet vastaamaan niiden todellisia kulkutarpeita ottaen huomioon alueella jo ennestään oleva tieverkko. Kiinteistörekisteriin saadaan näin vahvistetuiksi kiinteistöille tarpeelliset viralliset tiet.

 

Maanmittauslaitos suorittaa ensi vaiheessa kiinteistöjen omistajien sekä viranomaisten kuulemisen.

 

Toimituksessa ei käsitellä uusien tieoikeuksien perustamisia, joka kohdistuisi uuteen alueeseen, eikä teitä / tieoikeuksia joissa ilmenee epäselvyyttä tai ristiriitaisuutta tai yksityistielain edellytykset eivät toteudu.

 

Koska kysymyksessä on kiinteistörekisterin selventämiseksi käytössä olevan tieverkoston inventointi ja perusparantaminen, tieverkolla ei toimituksessa määrätä eikä käsitellä tienpidon yksiköintejä, eikä korvauksia.

 

Tietoimituksen kohteena olevalta alueelta tarpeettomat vanhat tieoikeudet lakkautetaan.

 

Kuulemisen jälkeen Maanmittauslaitos laatii lopullisen tieverkoston järjestelysuunnitelman alueelle ja pitää toimituksen loppukokouksen jonka ajasta ja paikasta tullaan tiedottamaan lehtikuulutuksella sekä kutsukirjeillä maanomistajille.

 

Ennen loppukokousta Maanmittauslaitoksen henkilöstö tekee alueella maastokatselmuksia.

 

Loppukokous pidettiin torstaina 15.11.2018 klo 9:00 Kiipulasalissa(Auditorio), osoitteessa Kiipulantie 507, 14200 Turenki

Toimitus on rekisteröity 21.12.2018.

 

Maanmittauslaitos / Hämeenlinnan palvelupiste, Koulukatu 13 13100 Hämeenlinna.

 

Yhteydenotot:

 

Toimitusinsinööri:      Sami Mikola  puh 0400 916233

sähköposti:                sami.mikola@maanmittauslaitos.fi

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).