Hyppää pääsisältöön

Suurikuusikon apualue

Toimitusnumero
2018-578767
Toimituslaji
Muut toimitukset
Kunta
Kittilä

Kaivosluvan hakija: Agnico Eagle Finland Oy (kaivosyhtiö)

 

Kaivostoimituksen vireilletulo, kohde ja tarkoitus

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto on 5.4.2018 antanut päätöksen kaivosluvan myöntämisestä (lupatunnus KL:2017:0002) Suurikuusikon kaivoksen apualueelle. Luvalla on myönnetty hakijalle apualue purkuputken rakentamista varten Suurikuusikon kaivospiirin alueelta Loukisen pääuomaan Sotkajokisuun alapuolelle. Suurikuusikon kaivospiirialue sijaitsee Kittilän kunnan alueella. Apualue on kooltaan noin 58,32 hehtaaria ja se käsittää osia useista kiinteistöistä. Purkuputken pituus on noin 19,4 km. Leveys on noin 30 metriä.

Kaivoslupa ja lupakartta ilmenevät alla olevista liitteistä.

Kaivostoimituksen tarkoituksena on tarkoituksena on kaivoslain 77 §:n mukaisesti lunastaa Suurikuusikon kaivokseen liittyvä apualueen käyttöoikeus ja muut mahdolliset erityiset oikeudet sekä käsitellä kaivosalueen käyttöoikeuden lunastamisesta aiheutuvat korvauskysymykset. Kaivoslain mukaisesti käsitellään tarpeelliset tilus- ja yksityistiejärjestelyt. Kaivostoimitusta ei saa lopettaa ennen kuin kaivoslupa on lainvoimainen.

 

Kaivostoimituksen etenemisestä yleisesti

Maanmittauslaitos on suorittanut vuonna 2018 maastotöitä apualueella. Maastotöissä on kartoitettu vanhat löytyneet rajamerkit ja rakennettu tarpeelliset uudet rajamerkit. Kokousten yhteydessä käydään läpi alueella tehtyjä maastotöitä tarkemmin. 

Ennakkohaltuunottoa koskeva kokous

Kaivostoimituksessa on suoritettu ennakkohaltuunotto 19.5.2020 ennen loppukokousta kaivoslain 82 §:n mukaisesti. Haltuunottokokouksen tarkoituksena on ennakkohaltuunottaa kaivoslain 82 §:n mukaisesti kaivosluvassa osoitetut kohteet siltä osin kuin haltuunotosta ei ole sovittu. Haltuunottokokouksessa käsitellään apualueen rajojen määräämisen ja korvauskäsittelyn kannalta tarpeelliset rajankäynnit sekä yksityistiejärjestelyt.

 

Loppukokous

Pidettiin 18.3.2022 klo 10 Kittilän kunnantalolla, valtuustosalissa.  Toimituksen päättymisajankohta on 31.3.2022, josta alkaa 30 päivän muutoksenhakuaika. 

Pöytäkirja kokouksesta on lähetetty asianosaisille kiinteistönmuodostamisasetuksen 60 §:ssä säädetyllä tavalla. 

 

Toimituskartta

Oheen liitteeksi on laadittu toimituskartta, josta käyvät esille mm. lunastettavan alueen rajat ja tarpeelliset vanhojen rajojen käynnit. Lisäksi ohessa on rajamerkkiluettelo. 

 

 

Lisätietoja:

Toimitusinsinööri Terhi Halonen, terhi.halonen@maanmittauslaitos.fi, p. 050  571 5427 (24.3.2022 saakka.) 

Maanmittauslaitoksen asiakaspalvelu: www.maanmittauslaitos.fi/asiakaspalvelu

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).