Hyppää pääsisältöön

Petäjävesi-Pyhänselkä 400 kV (Metsälinja) voimajohto, Reisjärvi

Toimitusnumero
2019-604538
Toimituslaji
Lunastustoimitus
Kunta
Reisjärvi
Pihtipudas

Lunastustoimitus suoritetaan valtioneuvoston 13.6.2019 antaman lunastusluvan perusteella. Luvassa Fingrid Oyj on saanut luvan pysyvän käyttöoikeuden hankkimiseen Petäjävesi-Pyhänselkä 400 kV voimansiirtojohtoa (jäljempänä Metsälinja) sekä tiedonsiirtolaitteita varten tarvittaviin alueisiin. Samalla yhtiölle on myönnetty ennakkohaltuunottolupa. 

Valtioneuvoston myöntämän lunastusluvan nojalla Fingrid Oyj on saanut oikeuden lunastuksen toimeenpanoon. Ennakkohaltuunotto voidaan toimeenpanna ennakkohaltuunottoluvan nojalla.

Valtioneuvoston myöntämä lunastuslupa on liitteenä.

Hankkeen kuvaus

Lunastusluvan ja hakijan toimittamien asiakirjojen mukaisesti koko Metsälinjan pituus on noin 303 kilometriä. Reisjärven ja Pihtiputaan kuntien alueilla Metsälinja kulkee seuraavasti:

Uusi 400 kV voimansiirtojohto sijoitetaan Petäjävesi-Haapaveden voimalaitos 220 kV voimajohdon paikalle ja Petäjävesi-Nuojua 220 kV voimajohdon itäpuolelle. Uutta lunastusaluetta tulee noin 8 metriä.

Uudet pylväät ovat pääsääntöisesti 400 kV harustettuja sinkittyjä teräsportaalipylväitä, peltopylväitä tai vapaasti seisovia teräsristikkopylväitä. Uudet pylväät sijaitsevat eri kohdissa linja-aukeaa kuin entiset ja ovat entisiä korkeampia. 

Metsälinjan sijaintia ja pylväspaikkoja osoittava yleissuunnitelmakartta sekä johtoaluetta koskevat johtoaluekuvat ovat liitteenä.

Lisätietoa hankkeesta on Fingrid Oyj:n esityksessä, joka on liitteenä.

Lunastustoimituksen tarkoitus

Toimituksessa on tarkoituksena lunastaa pysyvä käyttöoikeus voimansiirtolinjan vuoksi tarpeellisiin alueisiin. Lisäksi käsitellään korvausten määrääminen hankkeen ja toimituksen aiheuttamista taloudellisista menetyksistä.

Lisätietoa voimajohtoalueen lunastustoimituksesta on liitteenä olevassa esitteessä.

Toimituksen aikaisemmat vaiheet

  • 22.8.2019: Alkukokous, ennakkohaltuunotto
  • 8.6.2023: 2. kokous, näyttökokous
  • 6.10.2023: Maastokatselmus

Toimituksen tulevat vaiheet

Loppukokous järjestetään Reisjärven kunnantalolla (Reisjärventie 8) keskiviikkona 17.4.2024, kello 8:00 alkaen. Kutsukirje on verkkosivun liitteenä.

Yhteystiedot

Toimitusinsinööri: Samu Laululehto, Maanmittauslaitos, +358 50 518 9007, etunimi.sukunimi[at]maanmittauslaitos.fi

Lunastaja: Eero Kujanen, Fingrid Oyj, 045 651 1481, etunimi.sukunimi[at]fingrid.fi 

Linkit

Hankkeen kuvaus lunastajan internet-sivuilla löytyy täältä.

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).