Hyppää pääsisältöön

Tornio Aapajärvi metsätilusjärjestely

Toimitusnumero
2020-647062
Toimituslaji
Tilusjärjestely
Kunta
Tornio

Metsätilusjärjestelyalueen pinta-ala n. 2 000 ha ja käsittää Aapajärven eteläpuolisia metsäalueita.  (kartta alla)

 • Maanomistajien alustavat haastattelut jakosuunnitelmaa varten on suoritettu keväällä 2021.

 • Metsävaratiedon keruu on valmistunut kesällä 2021.

 • Mahdollisia Tornion yhteismetsään liittyjiä on lähestytty kirjeellä maaliskuussa 2022. 
   
 • Toimituskokous  torstaina 19.1.2023 klo 10:30 Tornion Joen talolla (os. Kivirannantie 13-15), kutsu kokoukseen on lähetetty maanomistajille. 
  • Kokouksessa kerrataan toimituksen eri vaiheita yleisellä tasolla. Lisäksi kokouksessa tehdään päätös arviointimenetelmästä, sekä annetaan päätös ilmoitusvelvollisuudesta toimitusinsinöörille mahdollisista tulevista hakkuista, tai muista toimitusalueella tehtävistä toimenpiteistä, jotka vaikuttavat jo arvioituihin alueisiin.
    
 • 1. jakosuunnitelman laatiminen on valmistunut ja sen maaomistajakuulemiset ovat helmikuussa 2023. Jokaiselle maanomistajalle lähetetään postitse tammikuussa -23 jakosuunnitelmakartta ensimmäisestä suunnitelmasta ja ehdotettu kuulemisaika. On erittäin tärkeää, että maanomistajat tulisivat  henkilökohtaisiin kuulemisiin, jos ehdotettu kuulemisaika ei teille sovi, niin voitte ehdottaa meille toimituksen tekijöille uutta aikaa. Toimituksen nettisivuille on lisätty 1. jakosuunnitelmasta yleissilmäyskartta.

HUOMIO!!!

Saamiemme tiedon mukaan samalle Aapajärven eteläpuoliselle alueelle, missä meidän Maanmittauslaitoksen vireilläoleva metsätilusjärjestely sijaitsee, on ilmeisesti käynnistymässä tuulivoimapuisto esisuunnitteluhanke.

Tässä vaiheessa on järkevää ja tarkoituksenmukaista toimia siten että, laitamme meidän metsätilusjärjestelytoimituksen tauolle n. vuoden ajaksi !!!

Mahdollinen tuulivoimapuisto suunnittelu vaikuttaa merkittävästi meidän tilusjärjestelyn jaon suunnitteluun. Tämän vuoksi päädyimme siihen, että odottelemme n. vuoden metsätilusjärjestelyn osalta ja katsomme onko tuulivoimapuiston toteutumisen edellytyksiä olemassa kyseiselle alueelle.

 

Jos toimituksesta tulee muuta kysyttävää olkaa rohkeasti yhteydessä allekirjoittaneeseen toimitusinsinööriin ja arviointiasioissa metsätalousinsinööriin.

Toimitusten tekijöiden yhteystiedot:

Juha Kytölä, toimitusinsinööri
e-mail: juha.kytola@maanmittauslaitos.fi
p. 040-7099 289
Osoitetiedot:
Veteraanikatu 9, 90130 Oulu

Matti Kekarainen, maanmittausinsinööri
e-mail: matti.kekarainen@maanmittauslaitos.fi
p. 040-544 8163
Osoitetiedot:Veteraanikatu 9, 90130 Oulu

Heikki Ala-aho, metsätalousinsinööri,
​​​​​​​Veteraanikatu 9, 90130 Oulu
p. 050-301 4795, mail: heikki.ala-aho@maanmittauslaitos.fi

Sivu päivitetty 6.11.2023 (JK)

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin.