Hyppää pääsisältöön

Vt 5 parantaminen välillä Karvasalmentie-Mäntylahdentie

Toimitusnumero
2021-658696
Toimituslaji
Maantietoimitus
Kunta
Lapinlahti

Hanke

Tiesuunnitelmaan sisältyy valtatien 5 parantaminen Lapinlahdella, välillä Karvasalmentie - Mäntylahdentie. Tiesuunnitelmassa esitetään parannettavaksi molempien maanteiden liittymäalueet ja niiden väliin rakennettava 2+2 -kaistainen ohituskaistaosuus. Tiesuunnitelmassa esitetään tasoristeyksen (Tirilä) poisto suunnitteluosuuden rinnakkaistieverkolta.

Hankkeen internetsivut:

https://vayla.fi/vt-5-parantaminen-valilla-karvasalmentie-mantylahdentie

 

Maantietoimitus

Maantietoimitus on tullut vireille Pohjois-Savon ELY-keskuksen hakemuksesta. Maantietoimituksessa päätetään maantien rakentamiseen liittyvistä lunastus- ja korvausasioista.

Maantietoimitus etenee vaiheittain:

1. Alueiden haltuunotto, Haltuunottopäivä on 4.5.2021

Tien rakentamis- ja parantamishankkeissa tienpitäjän käyttöön tiesuunnitelmassa osoitetut alueet ja perustettavat oikeudet otetaan haltuun toimituksessa pidettävässä haltuunottokatselmuksessa määrättävänä ajankohtana.

Haltuunotettavat alueet merkitään maastoon sinipäisin puupaaluin ja sinisin nauhoituksin. Maastoon merkintä aloitetaan viikolla viikolla 12. Haltuunotettaville alueille jäävä omaisuus inventoidaan ja omaisuudesta laaditaan luettelo. Koronatilanteen vuoksi haltuunottokatselmus pidetään kirjallisena menettelynä. Haltuunotosta tiedotetaan maanomistajille maastotöiden ja inventointien valmistuttua kirjeitse. Haltuunotettavasta alueesta laadittu kartta ja haltuunottoluettelo esitetään maanomistajille ja kuullaan maanomistajia puhelimitse/sähköpostitse.

Haltuunottopäivä on 4.5.2021. Maanomistajille lähetetään kartta ja haltuunottoluettelo noin kolmea viikkoa ennen tätä päivää.

Haltuunoton jälkeen tien rakentaminen voidaan aloittaa.

2.Tien rakentaminen 4.5.2021 ->

Tien rakentaminen voidaan aloittaa haltuunoton jälkeen.

3. Maastotyöt kesällä 2023

Maantien uudet rajat on merkitty maastoon tien rakentamisen jälkeen. Toimitusalueesta on laadittu kartta, josta ilmenee lopulliset lunastettavat alueet, rajankäynnit ym. toimitukseen liittyvät asiat. Karttaote kunkin kiinteistön kohdalta toimitetaan lunastuksen kohteena olevien kiinteistöjen omistajille.

4. Maantietoimituksen korvauskäsittely

Korvauskäsittely aloitettu kokouksella 14.11.2023

Korvauskäsittely aloitetaan 14.11.2023, jossa käydään läpi toimituskarttaa, lunastettava omaisuus selitelmiä, selostetaan korvausmenettelyä ja tehdään tässä vaiheessa tarpeelliset katselmukset. Kokouksessa annetaan myös määräaika kirjallisten korvausvaatimusten laatimiselle.

Loppukokous, tiedotetaan erikseen.

Loppukokous pidetään, kun korvausvaatimukset on kerätty, mahdolliset täydentävät katselmukset pidetty ja hakija on lausunut mahdollisen vastineensa  mahdollisiin vaatimuksiin. Loppukokouksessa käsitellään lopulliset korvaukset lunastuksesta aiheutuneista menetyksistä, haitoista ja vahingoista.

Lisätietoa

Maanmittauslaitos

Toimitusinsinööri

Tomi Lehtola

0401909864

Tomi.Lehtola@maanmittauslaitos.fi

 

Hakija:

Pohjois-Savon ELY-keskus

Maanhankintavastaava

Pirkko Laaksonen

 

Projektipäällikkö

Jari Kuokkanen

0295 026 734

etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).