Hyppää pääsisältöön

Maantietoimitus Sodankylä, Jeesiöjoen siltapaikka

Toimitusnumero
2021-669706
Toimituslaji
Maantietoimitus
Kunta
Sodankylä

Yleistä

Hankealue on n. 0,6 pituinen ja sijoittuu Sodankylän keskustaajaman eteläpuolelle, Jeesiöjoen sillan molemmin puolin. Hankkessa on tarkoitus mm. rakentaa uusi Jeesiöjoen ylittävä silta nykyisen sillan pohjoispuolelle, rantaraitti Jeesiöjoen sillan alitse sekä Koivukuja kevyen liikenteen alikulkukäytävän rakentaminen.

 

Toimituksen tarkoituksena on maantietä varten tarvittavien alueiden ja oikeuksien lunastaminen hyväksytyn tiesuunnitalman mukaisesti. Toimitus koskee lisäksi yksityisteitä ja laskuojia sekä työnaikaisia liikennealueita yms. 

Maanmittauslaitoksen kartoittaja on merkinnyt haltuunotettavat, tiesuunnitelman mukaiset alueet maastoon viikolla 33/2021.

Toimituksen alkukokous pidettiin keskiviikkona 15.9.2021, Sodankylän kunnantalolla, valtuustosalissa. Alkukokouksen yhteydessä pidetyssä haltuunottokatselmuksessa annettiin tienpitäjälle oikeus ottaa haltuun tiesuunnitelman ja voimassa olevan asemakaavan mukaiset liikennealueet.

Toimitusta jatketaan rakentamisen valmistuttua, oletettavasti loppuvuodesta 2023.

Korvaukset

Lunastuksen kohteena oleville kiinteistöille korvaukset määrätään pääsääntöisesti viran puolesta myös ilman vaatimusta. Muille kiinteistöille korvauksia voidaan määrätä vain vaatimuksesta. 

Korvausten käsittely tapahtuu rakentamisen jälkeen pidettävässä toimituskokouksessa.

 

Yhteystiedot

Lunastustoimikunta:

Toimitusinsinööri Jaakko Järvitalo, Maanmittauslaitos

jaakko.jarvitalo@maanmittauslaitos.fi

0401800783

Veteraanikatu 9, 90100 OULU

 

Tienpitäjän edustaja:

Markku Suoranta

markku.suoranta@ely-keskus.fi

+358 29 5038286

ja 

Piia Salmela

piia.salmela@ely-keskus.fi

+358503140064

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).