Hyppää pääsisältöön

Pasila-Riihimäki liikenteellisen välityskyvyn nostaminen vaihe 2, välillä Purola-Jokela

Toimitusnumero
2022-683459
Toimituslaji
Ratatoimitus
Kunta
Järvenpää
Tuusula

Taustaa

Liikennevirasto on hakenut ratatoimitusta koskien Päärataa. Hakemuksessa nimetty kohde on "Pasila-Riihimäki liikenteellisen välityskyvyn nostaminen vaihe 2, välillä Purola-Jokela (TRAFICOM/272275/05.02.03.02/2021). Hakemus nro UUDELY/243/2022, Mh-1. 

Tämä toimitus koskee Järvenpään ja Tuusulan alueita.

Toimitusmenettely

Toimitusmenettely on ratalain mukainen.

Ensimmäisenä vaiheena tehdään tulevaan haltuunottoon liittyviä maastomittauksia ja -paalutuksia keväällä 2022. 

Alkukokous ja haltuunotto

Toimituksen alkukokous pidettiin 17.6.2022 Tuusulassa. Alkukokouksen yhteydessä tehtiin ratalain 46§:n mukainen haltuunotto, jonka perusteella rakennustyöt voivat käynnistyä.

Toimituksen hakija esitti ns. kaksivaiheista ratatoimitusmenettelyä. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että kohteiden korvaukset (mm. maapohja ja kasvillisuus) korvataan ensimmäisen vaiheen toimituksessa. Korvausvaatimukset tätä vaihetta varten voi toimittaa toimitusinsinöörille 15.8.2022 mennessä sähköpostitse (tai maapostitse). Kohteiden korvaukset käsitellään myös viran puolesta, vaikka erillistä korvausvaatimusta ei olisi tehtykään. Erityisistä kohteista kannatta tehdä vaatimus.

Jatkokokouksesta tiedotetaan erikseen.

Maanomistajat voivat halutessaan pyytää lisäkatselmuksen omalle kiinteistölleen.

Myöhemmin rakentamistoimenpiteiden valmistuttua käynnistetään toimitus mahdollisia haitan- ja vahingonkorvausasioita koskien.

Ensimmäisen vaiheen loppukokous

Ensimmäisen vaiheen loppukokous pidetään 23.3.2023 klo 12 alkaen Tuusulassa (Rykmentintie 48, Tuusula). Kokouksessa annetaan lopulliset korvauspäätökset omistusoikeudella lunastettavien alueiden kohteista.

Lunastaja on esittänyt, että yksityistiealueet, jotka on haltuun otettu työnajaksi, korvattaisiin vasta ns. erillistoimituksissa kun tieosuudet ovat valmistuneet ja alueiden laajuuden lopullinen tarve on varmistunut. 

Muiden mahdollisten haittojen tai vahinkojen korvaukset käsitellään pääsääntöisesti vasta toisen vaiheen toimituksessa, joka pidetään hankkeen ratarakentamistöiden valmistumisen jälkeen.

Suunnitelmakartta-aineistoa

Suunnitelmakartta-aineistoa liitetään tämän sivuston alalaitaan.

Alustava toimituskartta

Alustava toimituskartta linkitetään tämän sivun alalaitaan. Tilakohtaiset otteet on lähetetty maanomistajille kutsukirjeen mukana.

Lisätietoa

Toimitukseen liittyvää aineistoa lisätään tälle sivustolle toimituksen kuluessa. 

Lisätietoa toimitusmenettelystä antaa toimitusinsinööri, yhteystiedot alla. Myös muita yhteyshenkilöitä linkitettynä.

 

Toimitusinsinööri Tuomas Lehtonen, Maanmittauslaitos

p. 040-592 7449; e-mail: tuomas.lehtonen@maanmittauslaitos.fi

Maanmittauslaitos, Porvoon toimipiste, Tulliportinkatu 1, 06100 Porvoo.

 

 

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).