Hyppää pääsisältöön

Karvoskylän tilusjärjestely

Toimitusnumero
2022-699563
Toimituslaji
Tilusjärjestely
Kunta
Nivala

Hankkeen tausta ja tavoitteet

Maanomistajat hakivat tilusjärjestelyselvitystä Nivalan Karvoskylän peltoalueille syksyllä 2022. Ennen toimitushakemusta alueella tehtiin Haapaperän alueen kanssa yhteinen tilusjärjestelyselvitys, jonka tuloksista löytyy lisätietoa sen sivuilta

Tilusjärjestely on maanmittaustoimitus, jonka tavoitteena on korjata ajan kuluessa pirstoutunutta kiinteistörakennetta vastaamaan nykyajan tarpeita. Tilusjärjestelyn tekemisen edellytyksenä on, että sen hyödyt ovat suuremmat kuin kustannukset ja että sillä saadaan aikaan olennainen parannus tilusten sijoitukseen. Lisäksi järjestelyllä on oltava maanomistajien vahva kannatus.

Maanmittauslaitoksen tilusjärjestelyistä kertova esittelyvideo sekä lisätietoja tilusjärjestelyistä löytyvät osoitteesta https://www.maanmittauslaitos.fi/huoneistot-ja-kiinteistot/maanmittauspalvelut/tilusjarjestely.

 

Hankkeen eteneminen

Toimitushakemus on jätetty ja toimitus on tullut vireille syyskuussa 2022. Tilusjärjestelytoimituksen alkukokous järjestetään 15.12.2022 kello 11 alkaen Nivalan teollisuuskylässä, Tupa-sali, Pajatie 5.

Tilusjärjestely alkaa valtion maanhankinnalla. Valtio hankkii maata tilusjärjestelyalueilta käytettäväksi jakosuunnittelun apuna ja lisämaaksi halukkaille viljelijöille. Lisätietoa valtion maanhankinnasta sekä maanostovastaavan yhteystiedot löytyvät sivun lopusta.

 

Yhteystiedot

Toimitusinsinööri Hermanni Hentunen
050 4499 514
hermanni.hentunen@maanmittauslaitos.fi

 

Valtion maanhankinnan yhteyshenkilö: Miikka Ketonen
050 300 3279
miikka.ketonen@maanmittauslaitos.fi