Hyppää pääsisältöön

Tilusjärjestelyselvitys, Haapaperä ja Karvoskylä, Nivala

Toimitusnumero
2022-NivalanTJSelvitys
Kunta
Nivala

Maanmittauslaitos on maanomistajien pyynnöstä selvittänyt tilusjärjestelymahdollisuuksia Nivalan Haapaperällä ja Karvoskylällä. Selvityksen perusteella vaikuttaa siltä, että alueella olisi mahdollista saada aikaiseksi kannattava tilusjärjestely.

Keskiviikkona 7.9.2022 järjestettiin alueen maanomistajille esittely- ja keskustelutilaisuus selvityksen tuloksista. Tilaisuudessa esitelty materiaali löytyy sivun lopun liitetiedostoista. 

Tilusjärjestely on maanmittaustoimitus, jolla korjataan ajan kuluessa pirstoutunutta kiinteistörakennetta vastaamaan nykyajan tarpeita. Tilusjärjestelyn tekemisen edellytyksenä on, että sen hyödyt ovat suuremmat kuin kustannukset ja että sillä saadaan olennainen parannus tilusten sijoitukseen. Lisäksi järjestelyllä on oltava maanomistajien vahva kannatus.

Maanmittauslaitoksen tilusjärjestelyistä kertova esittelyvideo sekä lisätietoja tilusjärjestelyistä löytyvät tästä. Maanmittauslaitoksen ”Usein kysytyt kysymykset” – sivustolta löytyy tiivis tietopaketti tilusjärjestelyyn liittyvistä aiheista. Tilusjärjestelytoiminnasta on säädetty kiinteistönmuodostamislaissa.

 

Yhteystiedot:

Hermanni Hentunen

050 4499 514

hermanni.hentunen@maanmittauslaitos.fi