Hyppää pääsisältöön

Alueellinen yksityistietoimitus, Kaukjärven taajama

Toimitusnumero
2022-704935
Toimituslaji
Alueellinen tietoimitus
Kunta
Tammela

Maanmittauslaitoksen tehtäviin kuuluu muun muassa kiinteistörekisterin perusparantaminen. Koska kiinteistörekisteriin merkittyjen tieoikeuksien kohdalla on puutteita, Maanmittauslaitos täydentää kiinteistörekisteriä tieoikeuksien osalta valtion varoin suoritettavilla alueellisilla tietoimituksilla.

Alueellisen yksityistietoimituksen tavoitteena on järjestellä liitekartalle merkityn alueen kiinteistöjen kulkuoikeudet vastaamaan niiden todellisia kulkutarpeita ottaen huomioon alueella jo ennestään oleva tieverkko. Toimitus koskee kaikkia niitä kiinteistöjä ja yhteisiä alueita, joilla on tiluksia tai tieoikeus toimitusalueella. Kiinteistörekisteriin saadaan näin vahvistetuiksi kiinteistöille tarpeelliset viralliset tiet.

Toimituksessa ei tulla käsittelemään sellaista tieoikeuden perustamista, joka kohdistuisi uuteen alueeseen, jossa ei ole olemassa tietä. Lisäksi toimituksessa ei tulla käsittelemään sellaista tieoikeuden perustamista, jossa ilmenee epäselvyyttä tai ristiriitaisuutta.

Tietoimituksen kohteena olevalla alueella sijaitsevat mahdolliset tarpeettomat tieoikeudet tullaan lakkauttamaan. 

Koska kysymyksessä on käytössä olevan tieverkoston inventointi ja perusparantaminen kiinteistörekisteriin, ei toimituksessa määrätä tienpidon yksiköintiä (osittelua).

Maanmittauslaitos laatii kiinteistörekisterin, kartta- ja ilmakuvatarkastelun sekä maastokatselmuksen perusteella alueen tieverkoston järjestelysuunnitelmaehdotuksen ja pitää toimituksesta kokouksen. Järjestelysuunnitelma vahvistetaan kokouksessa.

Jos kiinteistönne rajoittuu yleiseen tai tiekunnan tiehen (yksityistiehen) ja sillä on liittymä tai, kiinteistönne sijaitsee asemakaava-alueella ja kuljette kaavan mukaisia katualueita, kiinteistönne tieoikeudet ovat kunnossa.

Perustiedot

Toimitusalue käsittää osan Tammelan kunnan aluetta Kaukjärven kylässä. Aluerajaus on merkitty liitetiedostona olevaan aluerajauskarttaan. Alueella on kiinteistöjä noin 200 kpl.

Mikäli tieoikeuksissa on epäselvyyttä, ota yhteyttä toimitusinsinööriin. Yhteystiedot löytyvät sivun alalaidasta.

Ajankohtaista

Toimituskokous pidettiin torstaina 16. maaliskuuta 2023  klo 10:00 Tammelan kunnantalon valtuustosalissa.

Toimitusinsinööri allekirjoitti toimitusasiakirjat   22.3.2023 , joka on toimituksen päättymisajankohta.

Toimitus on laillistunut ja rekisteröity kiinteistörekisteriin 26.4.2023. 

Toimituspöytäkirja, toimituskartta ja listatuloste käyttöoikeusyksiköistä löytyvät sivun alalaidasta.

Toimitusasiakirjoista lähetettiin otteet postitse niille kiinteistöille, joiden tieoikeuksiin tuli muutoksia toimituskokouksessa.

 

Tieoikeudet

Tieoikeudet merkitään kiinteistörekisteriin ja kiinteistörekisterikartalle käyttöoikeusyksiköinä. Käyttöoikeusyksiköillä on numerotunnus , esimerkiksi 000-2005-K27680/ 5m, jossa luku 5m tarkoittaa ehdotettua tieoikeuden leveyttä. Tunnus näkyy käyttöoikeusyksikkölistassa kaikkine numeroineen, mutta kartalla tunnuksesta näkyy vain K- alkuinen loppuosa (esim. K27680/5m). Kartalle on lisätty käyttöoikeusyksikkötunnuksen viereen tekstinä tiehen oikeutetut kiinteistöt.

Käyttöoikeusyksikkölistasta selviää kunkin tieoikeuden (käyttöoikeusyksikön) osalta minkä kiinteistöjen alueella tie sijaitsee (rasitetut) ja millä kiinteistöillä on tieoikeus (oikeutetut). Tiekunnallisten yksityisteiden kohdalle merkitään vain rasitetut kiinteistöt.

Verkkosivulla olevalla toimituskartalla ne tiet, joille on perustettu tiekunta, erottuvat punaisilla reunaviivoilla varustettuna. Tiekunnan nimi näkyy myös kartalla käyttöoikeusyksikön tunnuksen kohdalla. Teiden viralliset osoitenimet eivät näy kartalla. Yhden tiekunnan teihin saattaa kuulua useampi eri niminen osoitetie.

Taustakartalla näkyvät harmaat tieviivat, joissa ei ole K-tunnusta, ovat maastossa olevia ns. tilojen omia teitä, joille ei ole tarpeen vahvistaa tieoikeutta.

 

Yhteystiedot

Toimitusinsinööri Heikki Komeri, puh. 0400-236459, sähköposti: heikki.komeri@maanmittauslaitos.fi

 

 

 

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).