Hyppää pääsisältöön

Alueellinen yksityistietoimitus

Toimitusnumero
2023-708046
Kunta
Jokioinen

Toimituskokouksen aika: torstai 19.4.2024, kello 10.00 alkaen, kesto 2-3 tuntia
Kokouspaikka: Jokioisten kunnantalo, valtuustosali, Keskuskatu 29 A, 31600 Jokioinen

Rajaus muodostuu pääpiirteissään seuraavasti: aloitetaan lännestä Turun valtatien ja Haapajoen risteyksestä ja jatketaan Turun valtatietä aina Vanhatielle saakka. Tästä etelään Jokioisten kunnan ja Forssan kaupungin välistä rajaa myöten, ylittäen Jokioistentien. Jatkuu edelleen Jokioisten ja Tammelan kuntien välistä rajaa myöten lounaaseen ylittäen Sukulantien aina Murrontielle saakka. Murrontieltä rajaus kulkee Jokiosten kunnan ja Someron kaupungin välistä rajaa Satulinmäelle asti. Tästä pohjoiseen eräiden Jokioisten kunnan tilojen rajoja myöten Haapajoelle, jota edelleen alkupisteeseen Turun valtatielle. Liitteenä vaikutusaluekartta

Maanmittauslaitoksen tehtäviin kuuluu muun muassa kiinteistörekisterin ylläpito ja sen perusparantaminen. Koska kiinteistörekisteriin merkityistä tieoikeuksista löytyy puutteita, Maanmittauslaitos täydentää kiinteistörekisteriä tieoikeuksien osalta valtion varoin tehtävillä alueellisilla tietoimituksilla.

Alueellisen tietoimituksen tavoitteena on järjestää rajauskartalle merkityn alueen kiinteistöjen kulkuoikeudet vastaamaan niiden todellisia kulkutarpeita ottaen huomioon alueella jo ennestään oleva tieverkko. Kiinteistörekisteriin saadaan näin vahvistetuksi kiinteistöille tarpeelliset tiet.

Tietoimituksessa ei käsitellä tieoikeutta, jossa ilmenee epäselvyyttä tai riitaisuutta. Ei sellaista tieoikeutta, joka kohdistuisi  koskemattomaan maahan, jossa ei todellakaan ole mitään tietä tai edes kulku-uraa. Toimituksessa ei käsitellä tienpidon yksiköintiä, eikä määrätä korvauksia.

Tietoimituksen kohteena olevalla alueella sijaitsevat, tarpeettomat tieoikeudet lakkautetaan.

Liitteenä oleva suunnitelmakartta tieoikeuksista on laadittu maanomistajien kuulemisen, kiinteistörekisterin, arkistotutkimusten, ilmakuvatarkastelun sekä maastokatselmuksen perusteella. Suunnitelmakartalla on esitetty nykyiset tai ehdotetut rasittavat ja oikeuttavat tieoikeudet sekä tiekunnalliset tiet.

Liitteenä olevasta käyttöoikeuslistauksesta käyvät ilmi toimitusalueella sijaitsevat tiet, jotka yksilöidään kartalle ja kiinteistörekisteriin käyttöoikeusyksikköinä. Käyttöoikeusyksiköt ovat pääsääntöisesti muotoa: 000-vuosiluku-K12345. Luettelosta selviää sekä oikeutetut että rasitetut tilat, tieoikeuden leveys (mikäli tiedossa) ja pituus. Myös tieoikeuksien osien lukumäärä löytyy listauksesta.

Toimitus rekisteröidään valitusajan päätyttyä, mikäli siitä ei ole valitettu.

Kyselykirjeet: 18.4.2023

Maastokatselmus: 14.8.2023

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).