Hyppää pääsisältöön

Alueellinen yksityistietoimitus pohjois-Kirkkonummella

Toimitusnumero
2023-726967
Toimituslaji
Alueellinen tietoimitus
Kunta
Kirkkonummi

Kyseessä on alueellinen tietoimitus, jonka kohteena on pohjois-Kirkkonummi. Alue rajautuu idässä Juusjärveen, etelässä Österbyntiehen, lännessä Bakträskiin, ja pohjoisessa Evitskogintiehen. Toimitusalue kattaa alueita Bakträskin ja Juusjärven väliseltä alueelta.

Maanmittauslaitoksen tehtäviin kuuluu mm. kiinteistörekisterin perusparantaminen. Koska kiinteistörekisteriin merkittyjen tieoikeuksien kohdalla on puutteita, Maanmittauslaitos täydentää kiinteistörekisteriä tieoikeuksien osalta. Alueellisen tietoimituksen tavoitteena on järjestellä toimituksen kohteena olevalla alueella sijaitsevien kiinteistöjen kulkuoikeudet vastaamaan kiinteistöjen todellisia kulkutarpeita.

Toimituksessa otetaan huomioon alueella ennestään oleva tieverkko. Kiinteistörekisteriin ja toimituskartalla saadaan näin ollen vahvistetuiksi kiinteistöjen tarpeelliset viralliset kulkutiet.

Toimituksessa ei käsitellä sellaista tieoikeuden perustamista, joka kohdistuisi kokonaan uuteen alueeseen. Lisäksi toimituksessa ei tulla käsittelemään sellaista tieoikeuden perustamista, jossa ilmenee epäselvyyttä tai ristiriitaisuutta, vaan asia käsitellään tarvittaessa erillisessä asianosaisen hakemassa yksityistietoimituksessa. Koska toimituksessa on kysymys käytössä olevan tieverkoston inventoinnista ja perusparantamisesta kiinteistörekisteriin, toimituksessa ei määrätä esim. tienpidon yksiköintiä.

Toimituksen kohteena olevalla alueella sijaitsevat mahdolliset tarpeettomat tieoikeudet tullaan lakkauttamaan ja poistamaan kiinteistörekisteristä tämän toimituksen yhteydessä.

Tämä alueellinen tietoimitus tullaan suorittamaan valtion varoin.

 

Toimituksen eteneminen:

Toimitusalueella tullaan tekemään käytännön maastomittauksia perustuen maastotietokantaan sekä aikaisemmin tehtyihin maanmittaustoimituksiin. Toimitusalueen rajauskartasta käy ilmi koko toimitusalue.

Mahdollisissa epäselvissä tapauksissa maanomistajille lähetetään kuulemiskirje käytössä olevan kulkuyhteyden selvittämiseksi.

Maastomittausten, arkistotutkimusten ja maanomistajien kuulemisen perusteella laadittu järjestelysuunnitelma lähetetään alueen maanomistajille toimituskokouksen kutsukirjeen yhteydessä n. kuukautta ennen toimituskokousta. Mahdolliset muutokset ja huomautukset järjestelysuunnitelmaan pyydetään tekemään hyvissä ajoin ennen toimituskokousta.

Alueellisista tietoimituksista pidetään muiden maanmittaustoimitusten tapaan toimituskokous, jossa asiat käsitellään. 

Toimitus on lopetettu 10.4.2024. Asiakirjat on lähetetty huomautuksia esittäneille ja muutosvaatimuksen kohteena oleville maanomistajille. Toimituskartta on julkaistu tällä sivulla 17.4.2024.

Toimituksen valitusaika (30 pv) lasketaan alkavaksi toimituksen päättymispäivästä 19.4.2024. Valitusaika päättyy 20.5.2024.

Yhteystiedot:

Toimitusinsinööri                  Anna Toivakka-Tolvanen

Puhelinnumero                     040-1676268

Sähköposti                           anna.toivakka-tolvanen(@)maanmittauslaitos.fi