Hyppää pääsisältöön

Alueellinen yksityistietoimitus, Salo 2023-710917

Toimitusnumero
2023-710917
Toimituslaji
Alueellinen tietoimitus
Kunta
Salo

Yleistä

Maanmittauslaitoksen tehtäviin kuuluu muun muassa kiinteistörekisterin parantaminen. Koska kiinteistöjen rekisteriin merkittyjen oikeuksien kohdalla on puutteita, Maanmittauslaitos täydentää niitä valtion varoin suoritettavalla alueellisella toimituksella. Kiinteistönmuodostamislain mukaan tällainen toimitus voidaan suorittaa valtion varoin, mikäli yleinen etu eli kiinteistörekisterin selvyys ja luotettavuus vaatii tällaisen toimituksen suorittamista.

Toimituksen tavoitteena on jättää voimaan toimitusalueen kiinteistöjen oikeudet vastaamaan niiden todellisia tarpeita ottaen huomioon alueella ennestään oleva tieverkko ja aikaisemmin perustetut oikeudet. Kiinteistölle saadaan näin vahvistettua sille tarpeelliset oikeudet, jotka merkitään kiinteistörekisteriin ja kartalle.

Koska kysymyksessä on käytössä olevien ja tarpeellisten oikeuksien voimaan jättäminen ja rekisteriin merkitseminen, toimitusalueelle aikaisemmin perustetut oikeudet, joiden sijaintia ei tiedetä tai jotka eivät ole enää käytössä, pyritään lakkauttamaan.

Toimituksissa ei käsitellä vielä lohkomattomien määräalojen oikeuksia eikä oikeuksia, joissa ilmenee epäselvyyttä tai ristiriitaisuutta. 

Perustiedot  

Toimitusalue on Salon Meislan - Vartsalan ympäristössä käsittäen Varstalansaasen ja sen rajaus on merkitty liitteenä olevaan vaikutusaluekarttaan. Alueella on osa kunnan asemakaava-aluetta, joilla kiinteistöjen kulku on pääasiassa asemakaavaan merkittyjä katualueiden kautta. 

Voit katsoa videolta, mikä alueellinen yksityistietoimitus on, ja mitä se tarkoittaa sinulle. Video on osoitteessa: https://urly.fi/3bPx.

Kokousaika  

Kokous pidettiin 11.3.2024 klo 9:30 Salon kaupungintalolla, valtuustosalissa Tammi 

Valitusaika päättyy 15.4.2024

Kokousaineisto, vaikutusaluekartta, toimituskartta ja luettelot toimitusalueen voimaan jäävistä oikeuksista on katsottavissa tämän sivun lopussa otsikon Liitteet alla olevista linkeistä. 

 

Toimitusvalmistelija Heta Österlund,

puhelin: +358 50 477 7086,

sähköposti: heta.osterlund@maanmittauslaitos.fi

 

Toimitusinsinööri Kristiina Katajalehto, 

puh. +358 400 771436,

sähköposti: kristiina.katajalehto@maanmittauslaitos.fi

 

 

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).