Hyppää pääsisältöön

Maantietoimitus Kumpusentie

Toimitusnumero
2024-729931
Toimituslaji
Maantietoimitus
Kunta
Siilinjärvi

Hanke

Mt 16275 Kumpusentien jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentamista välillä Köörtintie-kt 77, Siilinjärvi

(tiesuunnitelmakartat liitteenä).

Maantietoimitus

Maantietoimitus on tullut vireille Pohjois-Savon ELY-keskuksen hakemuksesta. Maantietoimituksessa päätetään maantien rakentamiseen liittyvistä lunastus- ja korvausasioista.

Maantietoimitus etenee vaiheittain:

Alkukokous 23.4.2024

Tien rakentamis- ja parantamishankkeissa tienpitäjän käyttöön tiesuunnitelmassa osoitetut alueet ja perustettavat oikeudet otetaan haltuun toimituksessa pidettävässä haltuunottokatselmuksessa määrättävänä ajankohtana.

Toimituksen alkukokous koskee lunastettavien alueiden haltuunottoa.

Aika: Tiistai 23.4.2024

Paikka: Toimintakeskus Kirsu, Kumpusentie 304, Siilinjärvi

Maanomistajille lähetetään erikseen kutsukirje em. kokoukseen. 

Ennen haltuunottokatselmusta Maanmittauslaitos merkitsee maastoon haltuunotettavat alueet. Lunastettavien alueiden haltuunotto on käynnissä. Samalla kartoittaja inventoi lunastettavan omaisuuden (mm. puusto, pihakasvillisuus). Maastotöiden valmistuttua maanomistajille lähetetään kartta ja haltuunottoluettelo  (lunastettava omaisuus-asiakirja).

Jatkokokous

Maantien uudet rajat on merkitään maastoon tien rakentamisen jälkeen. Toimitusalueesta on laaditaan toimituskartta, josta ilmenee lunastettavat alueet, rajankäynnit, yksityistiejärjestelyt ym. toimitukseen liittyvät asiat.

Kokouksessa käsitellään em. asioita, ja selvitetään korvausperusteita. Lisäksi annetaan määräaika mahdollisten korvausvaatimusten ja vastineen laatimista varten.

Maantietoimituksen korvauskäsittely ja loppukokous

Korvaukset määrätään lunastettavasta omaisuudesta tien rakentamisen jälkeen maantietoimituksen loppukokouksessa. Korvausten perusteena on haltuunottovaiheessa laaditut haltuunottoluettelot. Haltuunottovaiheessa korvauksia määrätään ennakkokorvauksena vain vaatimuksesta. Lopullisille korvauksille maksetaan 6% vuotuinen korko haltuunottopäivästä.

Loppukokouksesta tiedotetaan maanomistajille. Loppukokouksessa käsitellään lopulliset korvaukset lunastuksesta aiheutuneista menetyksistä, haitoista ja vahingoista. Loppukokouksessa käsitellään myös muut toimitukseen liittyvät asiat, kuten uusien tieoikeuksien perustaminen.

Lisätietoa

Maanmittauslaitos

Toimitusinsinööri

Eija Onali

0400 175379

eija.onali@maanmittauslaitos.fi

 

Hakija:

Pohjois-Savon ELY-keskus

Maanhankintavastaava

Pirkko Laaksonen

050 4787784

pirkko.laaksonen@ely-keskus.fi

 

 

 
 
 
Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).