Maailmanperintöaiheista paneelikeskustelua SuomiAreenassa

Maanmittauslaitos ja Suomen maailmanperintökohteiden yhdistys isännöivät Löydä ja opi oma maailmanperintösi -nimistä paneelikeskustelua SuomiAreenassa. Keskustelu kokoaa eturivin asiantuntijat  puhumaan maailmanperintökohteiden merkityksestä kulttuurin, historian, matkailun ja luonnon kannalta. Keskustelu käydään Riku Rantalan luotsaamana SuomiAreenalla maanantaina klo 13–14.

 

SuomiAreenan panelistit

 

Aika
Maanantai 15.7., klo 13–14 

Paikka
Porin kaupungintalon piha, katso kartta

Juontaja
Riku Rantala, toimittaja

"Miksi maailmanperintö on tärkeää juuri tänään? Mitä se voi meille opettaa?"

Keskustelemassa alan johtavia asiantuntijoita

Museovirastoa edustaa Juhani Kostet, Museoviraston pääjohtaja. Kostetin johtama virasto vastaa Suomen maailmanperintökohteista päättäen muun muassa, mitä ehdokkaita Suomi ehdottaa uusiksi kohteiksi.

Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksen ylijohtaja Jarkko Koskinen osallistuu keskusteluun erityisesti Struven ketjun asiantuntijana. Maanmittauslaitoksen hallinnoma Struven kolmiomittausketju on hyväksytty historiallisesti merkittäväksi maailmanperintökohteeksi 14 vuotta sitten.

Kulttuuriperintökasvatuksen seuran toiminnanjohtaja Hanna Lämsä edustaa erityisesti kasvatuksellista näkökulmaa maailmanperintöön. Lämsän edustama seura on erikoistunut lisäämään ymmärrystä ja tietoutta maailmanperinnöstä.

Hanna-Leena Salminen on sekä Rauman museon museointendentti että Suomen maailmanperintökohteiden yhdistyksen puheenjohtaja. Salminen on etenkin Sammallahden ja Rauman vanhan kaupungin kulttuurihistoriallinen asiantuntija, minkä lisäksi hän edustaa yleistä Suomen maailmanperintöyhdistyksen näkökulmaa.

Suomenlinnan hoitokuntaa edustaa kehittämispäällikkö Petteri Takkula. Takkulan edustama hoitokunta ylläpitää ja esittelee Suomenlinnaa, joka on yksi maamme maailmanperintökohteista.

Tervetuloa oppimaan ja kiinnostumaan! Keskustelua voi seurata myös striimistä.

Tutustu Maanmittauslaitoksen SuomiAreena-ohjelmaan.

Katso SuomiAreenan koko ohjelma.

Lisätietoja

Markkinointiassistentti Ulla Mikkanen, puh. 040 801 1261, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi