Hyppää pääsisältöön

Yksityistietoimitus Jyväskylä-Äänekoski rataosalla koskien Haapavatian, Vahtituvan, Partelan, Maakuntauran ja Valtran tasoristeyksiä

Toimitusnumero
2016-529400
Kunta
Laukaa
Äänekoski

Hakemus

Liikennevirasto on hakenut yksityistietoimituksia Jyväskylä-Äänekoski rataosalla sijaitsevien eräiden tasoristeyksien poistamiseksi tai parantamiseksi. Perusteena on yksityistielain 84 §:n mukainen yleinen tarve eli liikenneturvallisuuden parantaminen.

Tämä toimitus koskee Haapavatian, Vahtituvan, Partelan, Maakuntauran ja Valtran tasoristeyksiä.

Toimituksen tarkoitus

Toimituksen tarkoituksena on tien (osan) ja tieoikeuksien lakkauttaminen ns. Valtran (kiinteistön 992-403-12-95 Vehmas alueella Äänekosken kaupungissa) kevyen liikenteen väylän tasoristeyksen kohdalla, sekä tarvittavien uusien tieoikeuksien perustaminen. Haapavatian, Vahtituvan, Partelan ja Maakuntauran tasoristeyksiä parannetaan. Toimituksessa vahvistetaan tiejärjestelyiden vaatimat maa-alueet ja mahdollisesti määrätään korvaukset.

Toimituksen eteneminen

Toimituksen alkukokous pidetään keskiviikkona 25.5.2016 klo 14.00 Maanmittauslaitoksen Taulumäen toimipaikassa, Kankaankatu 17, 40200 Jyväskylä.

Kokouksessa on tarkoitus päättää tasoristeyksen lakkauttamisesta ja tarvittavien uusien tieoikeuksien perustamisesta, sekä vahvistaa tieoikeus korvaavia tieyhteyksiä ja tasoristeyksien parantamista varten tarvittaviin alueisiin.

Radan parantamistoimenpiteet valmistunevat vuoden 2016 aikana. Tarkempia aikataulutietoja voi tiedustella jäljempänä mainituilta Liikenneviraston edustajilta.

Rakennustöiden valmistuttua pidetään toimituksen loppukokous, jossa käsitellään mm. mahdollisia korvauskysymyksiä.
 

Yhteystiedot

Maanmittauslaitos

Toimitusinsinööri Kari Anttila, puh. 040 801 7742, kari.anttila@maanmittauslaitos.fi

Liikennevirasto

Aluevastaava Heikki Virtanen, puh. 020 637 3926, heikki.virtanen@liikennevirasto.fi

Isännöitsijä Ville Kandell (Ramboll CM Oy), puh. 040 631 3173, ville.kandell.@ramboll.fi

 

 

 

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).