Hyppää pääsisältöön

Alueellinen yksityistietoimitus, TNo 2024-728663, Sastamala

Toimitusnumero
2024-728663
Toimituslaji
Alueellinen tietoimitus
Kunta
Sastamala

Toimituksen tavoitteena on järjestellä toimitusalueen kiinteistöjen kulkuoikeudet vastaamaan niiden todellisia kulkutarpeita ottaen huomioon alueella oleva tieverkko. Toimitus on tullut vireille Maanmittauslaitoksen toimesta.

Toimitusalue käsittää Sastamalan kaupungin aluetta Kokemäenjoen ja Huittistentien(vt12) välissä. Toimitusalueen rajaus ilmenee liitteenä olevasta vaikutusaluekartasta. Toimitusalueeseen kuuluu noin 80 kiinteistöä osin tai kokonaan.

Asianosaisille lähetetään ehdotuskartat tieoikeuksien järjestelyistä ja vahvistettavista tieoikeuksista. Mikäli kiinteistön omistaja on eri mieltä esitetystä ehdotuksesta, hänen tulee esittää muutosehdotuksensa toimitusinsinöörille lähtökohtaisesti ennen tulevaa toimituskokousta mutta viimeistään kokouksessa. Muutosehdotus voidaan käsitellä vain sillä edellytyksellä, että asiaan muut osalliset kiinteistöjen omistajat ovat siitä olleet tietoisia kokoukseen mennessä ja saaneet muutosehdotuskartan/muun riittävän selvityksen muutoksesta. Sen vuoksi on tärkeää, että muutosehdotukset ilmoitetaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa toimitusinsinöörille.

Ehdotuskartoilla on esitetty myös osittain jo kiinteistörekisteriin käyttöoikeusyksiköiksi perusparannetut oikeudet, sekä sijainniltaan käyttöoikeusyksikköinä olemassa oleviin teihin perustetut oikeudet. Edellä mainittuja oikeuksia ei ole tarkoitus tässä toimituksessa muuttaa. Ehdotuskartoilla tieoikeudet on esitetty "vanhoina" oikeuksina. Samoin tiekunnallisiin yksityisteihin ei tässä toimituksessa ole tarkoitus tehdä muutoksia. Sen vuoksi kaikille tiekunnallisiin yksityisteihin tai yleiseen maantiehen rajautuville kiinteistöille ei pääosin nykyinen tilanne tieoikeuksien osalta tule muuttumaan.

Kaikki ne alueella olevat vanhat tieoikeudet ja lakanneisiin yhteisiin teihin perustuvat tieoikeudet, joita ei ole esitetty ehdotuskartoilla, esitetään lakkautettavaksi.

Toimituskustannukset maksetaan valtion varoista.

Huomioitavaa

Koska kysymyksessä mm. on käytössä olevan tieverkoston inventointi ja perusparantaminen kiinteistörekisteriin, ei toimituksessa ole tarkoitus määrätä tienpidon yksiköintiä eikä korvauksia. 

Toimituksessa ei lähtökohtaisesti tulla käsittelemään sellaista tieoikeuden perustamista, joka kohdistuisi uuteen alueeseen (esim. maastossa ei ole tietä), eikä myöskään kohdetta, jossa ilmenee epäselvyyttä tai ristiriitaisuutta.

Ajankohtaista

Toimitus on tullut vireille 10.1.2024.

Kokouskutsut asianosaisille on lähetetty 22.2.2024. Samalla on julkaistu toimituksen kuulutus Maanmittauslaitoksen internet - sivuilla.

Kokouskutsu on julkaistu 6.3.2024 ilmestyneessä Alueviesti - lehdessä.

Kokous pidetään perjantaina 5.4.2024 klo 12:00 Maanmittauslaitoksen Tampereen palvelupisteessä osoitteessa Yliopistonkatu 38.

Toimitusinsinööri on lomalla 26.2. - 1.3.2024 (vko 9) ja 22.3.- 28.3.2024 (vko 13)

Toimitus on lopetettu 5.4.2024.

Toimituksen päätöspäivä on 10.4.2024.

Toimituksen viimeinen valituspäivä on 10.5.2024.

Yhteystiedot

Toimitusinsinööri Mikko Mäntynenä

Puh. 040 861 0133

Sähköposti: mikko.mantynena@maanmittauslaitos.fi

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).