Hyppää pääsisältöön

Alueellinen yksityistietoimitus Orimattila, Myllykulma/Haikula

Toimitusnumero
2024-728428
Toimituslaji
Alueellinen tietoimitus
Kunta
Orimattila

Toimituksen kohde Rautamäentien, Lahdentien, Untamonojan ja Porvoonjoen rajaama alue. Toimitusalue ilmenee myös liitteenä olevasta vaikutusaluekartasta.

 

KOKOUS: 7.3.2024, klo 9:00

Paikka: Valtion virastotalo (neuvottelutila Kartano), Kirkkokatu 12, LAHTI
Osallistujia suositellaan saapumaan virastotalon aulaan noin 8.45, jossa ilmoittautuminen aulavartijalle. Ilmoittautumisessa esitettävä tämä kokouskutsu tai tieto toimituskokouksesta ja kokouspaikasta (Kartano). Kokoukseen osallistujat noudetaan aulasta klo 8:55.

Toimitus lopetettu: 7.3.2024

Toimituksen päättymispäivä/valitusaika alkaa: 21.3.2024

Valitusaika päättyy: 22.4.2024 klo 16.15

Toimitus rekisteröity: -

 

Yleistä 

Maanmittauslaitoksen tehtäviin kuuluu mm. kiinteistörekisterin perusparantaminen. Koska kiinteistörekisteriin merkittyjen tieoikeuksien kohdalla on puutteita, maanmittauslaitos täydentää kiinteistörekisteriä tieoikeuksien osalta valtion varoin suoritettavilla alueellisilla tietoimituksilla.

Alueellisen tietoimituksen tavoitteena on järjestellä toimitusalueen kiinteistöjen kulkuoikeudet vastaamaan niiden todellisia kulkutarpeita ottaen huomioon alueella ennestään oleva tieverkko. Kiinteistörekisteriin saadaan näin vahvistetuiksi kiinteistöjen tarpeelliset viralliset tiet.

Toimituksessa ei pääsääntöisesti tulla käsittelemään sellaista uuden tieoikeuden perustamista, joka kohdistuisi alueeseen, jossa ei ole olemassa selvää rakennettua tietä tietä. Lisäksi toimituksessa ei pääsääntöisesti tulla käsittelemään sellaista tieoikeuden perustamista, jossa ilmenee epäselvyyttä tai riitaisuutta. Tietoimituksen kohteena olevalla alueella sijaitsevat mahdolliset tarpeettomat tieoikeudet tullaan lakkauttamaan.

Koska kysymyksessä on käytössä olevan tieverkoston inventointi ja perusparantaminen kiinteistörekisteriin, ei toimituksessa määrätä tien kunnossapidon osittelua.

Maanmittauslaitos laatii alueen tieverkoston järjestelysuunnitelman ja pitää toimituksen kokouksen. 

Pyydän ottamaan yhteyttä toimitusinsinööriin hyvissä ajoin ennen kokousta, mikäli havaitsette puutteita tai virheellisyyksiä järjestelysuunnitelman kartalla ilmenevissä tieoikeuksissa tai epäselvyyttä tieoikeuksissa.

 

Lisätietoja:

toimitusinsinööri Juha Pulkkinen

Puh: 040 779 2441

sähköposti: juha.pulkkinen@maanmittauslaitos.fi

 

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).