Hyppää pääsisältöön

Maanmittauslaitoksen asiakaspalvelun ajanvaraus käynnistyy - katso kokeilun paikkakunnat

Maanmittauslaitoksen kuudessa palvelupisteessä kokeillaan kesän 2024 aikana ajanvarausta. Tarkoituksena on löytää keinoja lyhentää asiakaspalvelun jonotusaikoja.

Keski-ikäinen silmälasipäinen asiakas istuu tiskillä asioimassa. Tiskin toisella puolella hänelle hymyilee tietokoneen ääressä asiakaspalvelun palveluneuvoja, jolla on silmälasit ja vaaleat, pitkät hiukset.
Maanmittauslaitoksen joissakin palvelupisteissä kokeillaan kesän aikana ajanvarausta. Jos osakekirjan sähköistämisellä ei ole kiire, kannattaa odottaa syksyyn.
Kuva:
Julia Hautojärvi

Asiointia ajanvarauksella kokeillaan kuudella paikkakunnalla, jotka ovat Hämeenlinna, Joensuu, Kajaani, Lahti, Pori ja Tampere. Ajanvarauksella voi hoitaa kaikkia käyntiasiointia vaativia asioita.  

Ajan voi varata Maanmittauslaitoksen verkkosivuilta. Aikoja tulee varattavaksi muutama viikko kerrallaan.  

Ajanvarausjärjestelmä toimii kokeilun aikana suomeksi, ja ajanvarauksella saa palvelua vain suomeksi paikan päällä. Ajanvarausajat ovat 30 minuutin mittaisia. Osa hoidettavista asioista voi olla maksullisia. Hinnoittelusta kerrotaan asioinnin yhteydessä.  

Myös ilman ajanvarausta pääsee asioimaan

Suurin osa Maanmittauslaitoksen palvelupisteistä toimii edelleen ilman ajanvarausta. Myös ajanvarauskokeilun paikkakunnilla asioimaan pääsee ilman ajanvarausta aina silloin, kun palvelupiste on avoinna. Tällöin asiakkaita palvellaan saapumisjärjestyksessä.

Kokeilun tarkoituksena on hioa ajanvarausjärjestelmä sellaiseksi, että aikoja olisi varattavissa kaikissa palvelupisteissä syksyllä 2024. Ajanvarauskokeilu on osa isompaa toimintatapojen muutosta, jolla Maanmittauslaitos pyrkii lyhentämään jonotusaikoja ja purkamaan osakekirjojen sähköistämisen ruuhkaa.  

Palvelupisteiden osoitteet ja aukioloajat

Lue lisää ajanvarauksesta

Lisätietoja:  

Jani Hokkanen, johtaja, Maanmittauslaitoksen asiakaspalvelu, 040 707 7872,  etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Maanmittauslaitos
Asiakaspalvelu

Uusimmat uutiset ja artikkelit