Hyppää pääsisältöön

Tuliko tarve korjata vuoden 2024 kiinteistöveropäätöstä? - Lue vinkkimme miten toimia!

Maanmittauslaitokselle tulee tällä hetkellä kysymyksiä kiinteistöverosta, koska vuoden 2024 kiinteistöveropäätökset ovat tulleet verottajalta OmaVeroon. Kokosimme yhteen usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia muutosten tekemiseen.

Kuvassa pieni mökki ja auringonlasku.
Kuva:
Pixabay

Suurimmalla osalla kiinteistönomistajista kiinteistöveron eräpäivät ovat elo- ja lokakuussa tai syys- ja marraskuussa.

Kiinteistöveroilmoituksen pinta-alatiedot

Ota yhteyttä suoraan Verohallintoon, kun kyse on kiinteistöverosta ja siihen vaikuttavista kiinteistötiedoista. Verottajaan kannattaa olla muutosasioissa yhteydessä OmaVero-palvelun kautta.

Maanmittauslaitoksella on tiedossa vain kiinteistön kokonaispinta-ala, minkä vuoksi Maanmittauslaitoksen ja Verohallinnon pinta-alatiedot saattavat olla ristiriidassa. Maanmittauslaitos ei voi muuttaa kiinteistön käyttötarkoitusta eikä Veron pinta-alatietoja. Maapohjan käyttötarkoitus vaikuttaa kiinteistöveroon.

Lue lisää kiinteistöverosta ja toimintatavoista Verohallinnon verkkosivuilta.

Kiinteistön rakennus- ja huoneistotietojen korjaaminen

Jos haluat korjata omistamasi kiinteistön rakennus- ja huoneistotietoja, voit olla yhteydessä kiinteistösi sijaintikunnan rakennusvalvontaan.

Tiedot rakennuksista ja huoneistoista ovat rakennus- ja huoneistorekisterissä (RHR), jota ylläpitää Digi- ja väestötietovirasto (DVV). DVV ylläpitää ja tarkistaa rekisteriä yhteistyössä kuntien rakennusvalvontaviranomaisten kanssa.

Lue lisää rekisteröitävistä tiedoista DVV:n verkkosivuilta.

Kiinteistöt
Kiinteistövero

Uusimmat uutiset ja artikkelit