Hyppää pääsisältöön

Vastuullisuusraportti kertoo Maanmittauslaitoksen vaikutuksista yhteiskuntaan ja ympäristöön

Maanmittauslaitoksen vastuullisuusraportti 2023 on julkaistu. Vuotta leimasivat turvallisuuskysymykset ja kiristyvä taloustilanne, mutta myös Maanmittauslaitoksen strategian ja tutkimusstrategian uudistaminen. Samalla päivitettiin käsitys keskeisistä YK:n kestävän kehityksen tavoitteista, joita Maanmittauslaitos voi toiminnallaan edistää.

""
Kuva:
Anriikka Kauppi

Vastuullisuusraportti on tiivis tietopaketti Maanmittauslaitoksen edellisvuoden toiminnasta ja tehtäväkentästä. Vastuullisuus on näkökulma siihen, miten Maanmittauslaitos hoitaa tehtäviään viranomaisena, yhteiskunnallisena toimijana ja työnantajana. Raportti kertoo myös, minkälaisen käden- ja jalanjäljen Maanmittauslaitos jättää yhteiskuntaan ja ympäristöön.

– Viime vuonna vaikutimme Maanmittauslaitoksen jättämään jälkeen monin tavoin osana perustyötämme. Esimerkiksi osallistuimme vähäpäästöisen ja autonomisen ilmailun kehittämiseen droonien avulla, edistimme henkilöstön monimuotoisuutta ja osallisuutta, teimme ilmasto- ja luontotekoja tilusjärjestelyissä sekä järkevöitimme toimitilojen käyttöä, sanoo Maanmittauslaitoksen viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Mirva Kipinoinen.

Vastuullisuusraportti kertoo myös, miten Maanmittauslaitoksen matka etenee kohti tavoitetta, 50 vastuullisuustekoa vuoden 2027 loppuun mennessä. Vuonna 2023 Maanmittauslaitos edisti kymmentä uutta vastuullisuustekoa, jotka liittyvät vastuullisuusohjelman teemoihin Yhteiskuntaa palveleva tieto, Hyvinvoivat ihmiset, Kestävä ympäristö sekä Vastuullinen toimintatapa ja talous.

Kymmenen vuotta vastuullisuusraportointia

Nyt julkaistu Maanmittauslaitoksen vastuullisuusraportti on järjestyksessään jo kymmenes. Ensimmäinen raportti syntyi halusta kertoa uudesta valtakunnallisesta organisaatiosta ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Kymmenen vuotta sitten vastuullisuus liitettiin lähinnä yritysmaailmaan ja edelläkävijöihin, kun taas nykyisin sen merkitys aletaan tunnistaa kaikkialla yhteiskunnassa. Valtiokonttori on vuodesta 2021 alkaen ohjeistanut kaikkia valtionhallinnon organisaatioita raportoimaan vastuullisuudestaan vuosittain yhteisen viitekehyksen mukaisesti.

Lisäksi Maanmittauslaitoksen vastuullisuusraportoinnissa on hyödynnetty kansainvälisesti laajassa käytössä olevia vastuullisuusraportoinnin GRI-standardeja jo vuodesta 2015 alkaen. Maanmittauslaitos raportoi standardeihin viitaten toimintansa vaikutuksista ihmisiin, ympäristöön ja talouteen.

Maanmittauslaitoksen vastuullisuusraportti 2023 (pdf)

Lisätietoja

Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Mirva Kipinoinen, 050 471 9367, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Vastuullisuus

Uusimmat uutiset ja artikkelit