Hoppa till huvudinnehåll

Järnvägsförrättning på Lovisa-Lahtis-Heinola -banan i Lappträsk kommun

Förrättningsnummer
2015-507408
Förrättningsslag
Järnvägsförrättning
Kommun
Lappträsk

Trafikverket har 15.4.2014 ansökt om lantmäteriförrättning för att fastställa järnvägsområdets utsträckning. Mera information om detta projekt som berör järnvägsområden finns bakom länken till Lantmäteriverkets pressmeddelande om järnvägsförrättningar till höger på denna sida.

Bakgrund

Trafikverket har ansökt om järnvägsförrättningar på bl.a. banavsnittet Lovisa-Lahtis-Heinola. Det primära syftet med dessa förrättningar är att utreda de nuvarande gränserna för järnvägsområden. Vid denna förrättning behandlas banavsnittet i Lappträsk kommun. Järnvägsområdet har bildats vid en inlösningsförrättning som avslutades år 1902. Efter detta har ett avsevärt antal råmärken försvunnit från järnvägsområdets gränser.

Terrängarbeten

Förrättningens terrängarbeten gjoders av Lantmäteriverkets kartläggare. Terrängarbetena inleds på sommaren 2015. I samband med förrättningens terrängarbeten har mäts de råmärken som ursprungligen har avgränsat banområdet. Försvunna råmärken ersättes med rörrösen på fastighetsgränserna mellan sådana fastigheter som gränsar till banområdet. Samtidigt mätes för fortsatta åtgärder upp även områden där banområdets konstruktioner överskrider den nuvarande gränsen för järnvägsområdet.

Sammanträde

Vid förrättningen hålls ett sammanträde tisdagen 13.12.2016 kl. 12.30 på kommunsyrelsens rum i Lappträsk. Där sådana åtgärder som vid terrängmätningarna noterats vara nödvändiga, såsom rågångar, kommer att behandlas. Sådana markägare som dessa åtgärder berör kommer att kallas separat till detta sammanträde. Trafikverket betalar förrättningskostnaderna för denna förrättning. Avsikten är, att förrättningen slutförs i detta sammanträde.

Kontaktuppgifter

I frågor som berör terrängmätning: kartläggare Ove Hallen, tfn 040 508 0730.

I frågor som berör förrättningsförfarandet: förrättningsingenjör Hanna Franssila, tfn 040 779 3762.

Bifogad fil

Om du är delaktig i en förrättning och behöver en bilaga från förrättningen i tillgänglig form, kontakta förrättningsingenjören (gäller ej kartbilagor).