Hyppää pääsisältöön

Kaksipäiväinen paikkatietoalan huipputapahtuma Geoforum Summit järjestetään 31.10.-1.11.

Tapahtuman logo ja päivämäärä 31.10.-1.11.2022
Kuva:
Geoforum Finland

Maanmittauslaitos on paikkatietoalan merkittävimmän tapahtuman Geoforum Summitin pääyhteistyökumppani. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään hybriditoteutuksella loka-marraskuun vaihteessa 31.10.-1.11. Tapahtuma koostuu kolmesta osasta:

  • virtuaalitapahtumasta
  • paikan päällä järjestettävästä näyttelystä
  • paikan päällä järjestettävästä seminaariohjelmasta

Tämän vuoden teema on vihreän kehityksen digitaalinen tulevaisuus. Tavoitteena on löytää vastauksia ympäristöhaasteisiin, ja ilmastotavoitteiden toteuttaminen, kaupungistuminen ja luonnon monimuotoisuuden turvaaminen vaativat uudenlaista osaamista ja tutkimusta.

Maanmittauslaitoksen omat työntekijät ovat hyvin edustettuina kaksipäiväisessä seminaariohjelmassa. Peltorakenneanalyysien hyödyntämisestä tilusjärjestelytoiminnassa ovat keskustelemassa tutkimusryhmäpäällikkö Ville Mäkinen ja maanmittausinsinööri Hermanni Hentunen. Tulevaisuuden tietotyöläinen -teemaisessa seminaariosuudessa keskustelevat kehitys- ja digitalisaatiojohtaja Jani Kylmäaho ja yli-insinööri Antti Jakobsson. Toisena seminaaripäivänä keskustellaan kokonaisturvallisesta tietoyhteiskunnasta. Keskustelua ovat moderoimassa johtava asiantuntija Minna Romppanen ja turvallisuusasiantuntija Matti Rantanen.

Paikkatieto
Tutkimus

Uusimmat uutiset ja artikkelit