Hyppää pääsisältöön

Maanmittauslaitoksen laskut voivat tulla myös Suomi.fi-viesteihin

Maanmittauslaitos lähettää laskut automaattisesti Suomi.fi-viestit-palveluun niille asiakkaille, jotka ovat ottaneet palvelun käyttöönsä, mutta eivät ole tilanneet erillistä e-laskua tai MobilePay-laskua.

Vaihtoehtoinen teksti
Kuva:
Riku Nikkilä

Laskuista tulee sähköpostiviesti, jossa kerrotaan, että Suomi.fi-palveluun on tullut uusi viesti. Jos lasku jää maksamatta, menee myös ensimmäinen maksumuistutus Suomi.fi-viestilaatikkoosi. Suomi.fi-viestit-palvelusta olisikin hyvä tarkistaa, että palveluun ilmoitettu sähköpostiosoite on oikein ja voimassa. 

Kun otat käyttöösi Suomi.fi-viestit, annat yleisen suostumuksen sille, että viranomaiset voivat toimittaa sinulle viestejä sähköisesti. Jos sinulla on palvelu käytössäsi, et saa Maanmittauslaitokselta enää erillistä paperilaskua. 

Tilaa e-lasku

Jos et halua vastaanottaa Maanmittauslaitoksen laskuja Suomi.fi-viesteihin, voit tilata e-laskun omassa verkkopankissasi. 

  • Huolehdi, että olet tehnyt sopimuksen verkkolaskujen vastaanottamisesta pankkisi kanssa. 
  • Verkkopankista löytyy lista laskuttajista, joilla on valmius e-laskujen lähettämiseen. 
  • Etsi listalta Maanmittauslaitos ja ilmoita tunnistetietona henkilötunnus. 

E-laskun lisäksi on myös muita sähköisiä laskutustapoja. Lue lisää kaikista laskutusvaihtoehdoista.

Ota käyttöösi Suomi.fi-viestit

Suomi.fi-viestien avulla voit saada viranomaispostisi sähköisesti. Saat esimerkiksi maanmittaustoimitukseesi liittyvät asiakirjat tietoturvallisesti ja nopeasti itsellesi suoraan Suomi.fi-viestien kautta. Maanmittauslaitokselle ei voi lähettää viestejä Suomi.fi-viestien kautta.

Lue lisää suomi.fi-viesteistä ja palvelun käytöstä Digi- ja väestötietoviraston verkkosivuilta.

Palvelut

Uusimmat uutiset ja artikkelit