Hyppää pääsisältöön

Tiedolla toimiva kunta -webinaari esittelee Maanmittauslaitoksen tietopalveluita

Maanmittauslaitos järjestää erityisesti kuntatoimijoille suunnitellun webinaarin lokakuun alussa. Tiedolla toimiva kunta -webinaari striimataan suorana lähetyksenä 4.10. klo 9-11.30. Maksuttomassa tilaisuudessa kuullaan kiinnostavia ja ajankohtaisia puheenvuoroja Maanmittauslaitoksen kunnille suunnatuista tietopalveluista.

Näkymä modernien kerrostalojen sisäpihalle

Tiedolla toimiva kunta -webinaarin ohjelma on monipuolinen. Esitykset on rakennettu kuntien kannalta kiinnostaviksi ja ne käsittelevät mm. satelliittipaikannusta, laserkeilausta ja rakennusten tietosisältöjä.

– Satelliittipaikannuksen tilannekuvaan keskittyvä esitykseni käsittelee paikannussignaalin laadun reaaliaikaista seurantaa. Paikkansapitävä paikannusignaali on yhteiskunnallisesti merkittävä asia. Kuntien toiminnassakin moni tärkeä toiminto nojaa paikkansapitävään ja tarkkaan paikannussignaaliin, kertoo osastonjohtaja Sanna Kaasalainen.

Laserkeilausta esittelevä osastonjohtaja Juha Hyyppä pyrkii esityksessään erityisesti käytännönläheisyyteen.

– Yritän tutkimuksella todennettujen esimerkkien avulla esittää uusia ratkaisuja rakennetun ympäristön ja luonnonympäristön mittaukseen. Tavoitteenani on kertoa case-tutkimusten tuloksia, joilla on käytännön merkitystä.

Maastotietoinsinöörinä toimivan Sampo Rahkon esitys avaa rakennusten aineistoja tietosisältöjä.

– Rakennusaineistoja yhdistelemällä saadaan rikastettua rakennusten tietosisältöä, mikä mahdollistaa sisällön monipuolisemman käytön. Avainasemassa aineistojen yhdistelemisessä on kolme asiaa: prt-linkitystyö, kuntien toimenpiteet rekisterin ylläpitämisessä linkitystyön jälkeen sekä rajapintojen käyttö.

Kuntatapahtumien syksy jatkuu virtuaalisen kuntakiertueen merkeissä

Kuntien näkökulmasta Maanmittauslaitoksen tapahtumasyksy on kiinnostava. Tiedolla toimiva kunta -webinaarin lisäksi tulossa on marraskuussa alkava virtuaalinen kuntakiertue. Kuntakiertueet on suunniteltu alueellisesti ja niiden tavoitteena on vahvistaa kuntien ja Maanmittauslaitoksen välistä yhteistyötä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy virtuaalisen kuntakiertueen sivuilta.

Palvelut
Tutkimus

Uusimmat uutiset ja artikkelit