Hyppää pääsisältöön

Tuliko tarve korjata kiinteistöveropäätöstä? - Lue vinkkimme miten toimia!

Maanmittauslaitokselle tulee tällä hetkellä kysymyksiä kiinteistöverosta, koska vuoden 2023 kiinteistöveropäätökset ovat tulleet verottajalta OmaVeroon. Kokosimme yhteen usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia muutosten tekemiseen.

Talot kuvassa
Kuva:
ANTERO AALTONEN

Suurimmalla osalla kiinteistönomistajista kiinteistöveron eräpäivät ovat elo- ja lokakuussa tai syys- ja marraskuussa.

Kiinteistöveroilmoituksen pinta-alatiedot

Ota yhteyttä suoraan Verohallintoon, kun kyse on kiinteistöverosta ja siihen vaikuttavista kiinteistötiedoista. Verottajaan kannattaa olla muutosasioissa yhteydessä OmaVero-palvelun kautta.

Maanmittauslaitoksella on tiedossa vain kiinteistön kokonaispinta-ala, minkä vuoksi Maanmittauslaitoksen ja Verohallinnon pinta-alatiedot saattavat olla ristiriidassa. Maanmittauslaitos ei voi muuttaa kiinteistön käyttötarkoitusta eikä Veron pinta-alatietoja. Maapohjan käyttötarkoitus vaikuttaa kiinteistöveroon.

Lue lisää kiinteistöverosta ja toimintatavoista Verohallinnon verkkosivuilta.

Kiinteistön rakennus- ja huoneistotietojen korjaaminen

Jos haluat korjata omistamasi kiinteistön rakennus- ja huoneistotietoja, voit olla yhteydessä kiinteistösi sijaintikunnan rakennusvalvontaan.

Tiedot rakennuksista ja huoneistoista ovat rakennus- ja huoneistorekisterissä (RHR), jota ylläpitää Digi- ja väestötietovirasto (DVV). DVV ylläpitää ja tarkistaa rekisteriä yhteistyössä kuntien rakennusvalvontaviranomaisten kanssa.

Kiinteistövero

Uusimmat uutiset ja artikkelit