Hoppa till huvudinnehåll

Liljendal ägoreglering

Förrättningsnummer
2021-676240
Förrättningsslag
Ägoreglering
Kommun
Lovisa

Förrättningens syfte

Förrättningens syfte är att förbättra skiftesläggningen på åkerområdena i Liljendal, Lovisa. I praktiken är målet att förkorta körsträckor och öka storleken på åkerskiften.

Aktuellt

Begynnelsesammanträdet hölls 15.5.2024. Det är ett infomöte, där det ges information om ägoregleringen. I sammanträdet inleds förrättningen och det väljs sysslomän (markägarnas representanter). Vidare berättas det om hur förrättningen kommer att gå framåt och uppskattade tidtabell.

Efter sammanträdet uppdateras presentation på den här sidan.

Skiftesförslag och markägarintervjuer

Skiftesförslaget har utarbetats på basen av diskussioner som förts med markägare. Förslaget visar hur skiftena skulle kunna ordnas om. På sammanträdet behandlas principer för skiftesplaneringen. Alla områdets markägare har kallats till begynnelsesammanträdet, oberoende av om man i skiftesförslaget föreslagit förändringar vid det här läget eller inte.

Önskan är att vi träffar alla markägare och diskuterar nuläget och om det finns behov eller önskan av förändringar. Förrättningsingenjör är närvarande i Liljendalgården 17.5.2024 mellan kl. 10 – 15. Vänligen boka diskussionstid

Kontaktuppgifter

Förrättningsingenjör Katja Kauppi

+358 50 468 7317

katja.kauppi@maanmittauslaitos.fi

 

Preliminär avgränsning av förrättningsområdet: 

Preliminär avgränsning av förrättningsområdet