Hyppää pääsisältöön

Saavutettavuusseloste: Omatili

Tämä saavutettavuusseloste koskee Omatili-verkkosivustoa. Maanmittauslaitoksen asiantuntijat ovat arvioineet verkkosivuston saavutettavuuden vaatimusten täyttymisen. Seloste on päivitetty 6.5.2021.

Saavutettavuusvaatimukset täyttyvät suurelta osin

Sivustosta on tehty saavutettavuusarvio 17.4.2020. Arvioinnissa todettiin, että sivusto suurelta osin saavutettavuusvaatimukset eikä sivustolla ole kriittisiä saavutettavuuspuutteita.

Seuraavassa luetellaan saavutettavuusongelmat, jotka havaittiin arvioinnissa. Havainnot perustuvat WCAG 2.1 saavutettavuusohjeisiin. Havaintojen perässä on numerosarja ja linkki, joka kertoo, mikä saavutettavuusohjeen kohta ei vielä toteudu sivustolla.

Havaittavuuden kannalta merkittävät ongelmat

  • Kirjautumislomakkeen ilmoitukset eivät korostu ruudunlukijalle. WCAG 4.1.3

Havaittavuuden kannalta kohtalaiset ja vähäiset ongelmat

  • Kirjautumislomakkeen ja muiden tunnistautumiseen liittyvien sivujen asettelussa on käytetty HTML-taulukoita, eivätkä ne toimi ruudunlukijalla optimaalisesti. WCAG 1.3.1

Ymmärrettävyyden kannalta merkittävät ongelmat

  • Kirjautumislomakkeen ja tunnistautumiseen liittyvien sivujen kieli ole selvitettävissä ohjelmallisesti. WCAG 3.1.1

Verkkosivuston korjaussuunnitelma

Yllämainitut verkkosivustolla havaitut ongelmat pyritään korjaamaan mahdollisimman pian, viimeistään 31.1.2022 mennessä.

Anna saavutettavuuspalautetta

Voit antaa palautetta verkkosivuston saavutettavuudesta tai pyytää verkkosivustolla olevaa aineistoa saavutettavassa muodossa verkkolomakkeella tai lähettämällä pyynnön sähköpostilla kirjaamo@maanmittauslaitos.fi.

Vastaamme yhteydenottoosi mahdollisimman pian, viimeistään kahden viikon kuluessa. Laajoissa saavutettavuuteen liittyvissä pyynnöissä Maanmittauslaitoksella on oikeus jatkaa vastausaikaa kahdella viikolla. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et ole saanut vastausta kahden viikon kuluessa, voit ilmoittaa asiasta Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Ongelmia palvelun käytössä?