Hyppää pääsisältöön

Vastuullisuuden kehittäminen Maanmittauslaitoksessa

Maanmittauslaitoksen työntekijä kävelee maastossa ja katsoo maisemaa.

Emme kehitä vastuullisuutta vain koska on pakko, vaan koska haluamme.

Vastuullisuuden kehittämisestä vastaa Maanmittauslaitoksessa viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, ja työtä koordinoi vastuullisuusasiantuntija. Maanmittauslaitoksen koko henkilöstöä osallistetaan vastuullisuuden kehittämiseen. Maanmittauslaitoksen vastuullisuuteen vaikuttavat päätökset esitellään ja hyväksytetään johtoryhmässä, jota vetää Maanmittauslaitoksen pääjohtaja.

Vastuullisuusohjelma

Maanmittauslaitoksen ensimmäinen vastuullisuusohjelma valmistui loppuvuonna 2021. Vastuu Maasta -ohjelman kehitystyössä on ollut mukana sidosryhmien edustajia sekä paljon maanmittauslaitoslaisia eri puolilta organisaatiota.

Vastuullisuusohjelmassa määritellyt tavoitteet antavat suuntaviivat vastuullisuuden kehitystyölle pitkällä aikavälillä. Tavoitteet ohjaavat päätöksentekoa ja arkea entistä vastuullisempaan suuntaan sekä inspiroivat maanmittauslaitoslaisia huomaamaan ja kehittämään uusia vastuullisuustekoja.

Vuoden 2027 loppuun mennessä Maanmittauslaitos lupaa edistää yhteensä 50 vastuullisuustekoa.

Maanmittauslaitoksen vastuullisuusteot ovat sekä olemassa olevan tekemisen tunnistamista vastuullisuusteoiksi sekä myös uusia ohjelman kautta tulevia avauksia. Kumpikin on tärkeää: tehdä näkyväksi ja ymmärtää paremmin, mitä vastuullista teemme jo nyt, sekä myös tehdä konkreettisia lupauksia siitä, missä haluamme olla entistä parempia.

Tutustu Vastuu Maasta -vastuullisuusohjelmaan (pdf), päivitetty 10.1.2024.

Vastuullisuusraportointia vuodesta 2014

Vastuullisuusraportti 2023 (pdf)
Vastuullisuusraportti 2022 (pdf)
Vastuullisuusraportti 2021 (pdf)
Vastuullisuusraportti 2020 (pdf)
Vastuullisuusraportti 2019
Vastuullisuusraportti 2018
Vastuullisuusraportti 2017
Vastuullisuusraportti 2016
Vastuullisuusraportti 2015
Vastuullisuusraportti 2014 (pdf)