Hyppää pääsisältöön

Location Innovation Academy on julkaistu – opi uutta paikkatietojen yhteentoimivuudesta

Maksuton Location Innovation Academy tukee ja auttaa paikkatietoaineistojen saatavuuden, yhteentoimivuuden ja integroinnin parantamisessa. 

Person on a laptop looking at Location Innovation Academy website.

Maiden rajat ylittävien paikkatietoaineistojen ja palveluiden saatavuutta, yhteentoimivuutta ja yhdistämistä muuhun tietoon on vauhditettu GeoE3-hankkeessa kahden vuoden ajan.

Nyt jaamme kaikkien saataville hankkeessa tuotettua osaamista ja ideoita julkaisemalla Location Innovation Academy -nimisen verkkokoulutuskokonaisuuden. Maksuton, jatkuvasti kehittyvä verkkokoulutuspaketti sisältää kolme eri kurssia, joista jokainen voi valita haluamansa moduulit osaamisensa kehittämiseksi. 

Opetusmoduulit on suunnattu erityisesti paikkatietoa tuottaville ja julkaiseville organisaatioille, mutta käytännössä kuka tahansa aiheesta kiinnostunut voi liittyä kurssille ja ryhtyä opiskelemaan. Opiskelun voi aloittaa maksutta kirjautumalla Moodleen. Opiskella voi silloin, kun se parhaiten sopii paikasta ja ajasta riippumatta. Opiskelluista kursseista voi tulostaa todistuksen.

Testaa ja anna palautetta  

Location Innovation Academy muodostaa perusteellisen kokonaisuuden, joka tukee paikkatietojen modernia ja rajat ylittävää hallintaa, yhdistämistä, käsittelyä ja jakamista. Osa kurssin sisällöistä sopii vasta-alkajalle, osa puolestaan kokeneemmille ja teknisille asiantuntijoille, jotka haluavat syventää osaamistaan esimerkiksi OGC API -rajapintojen parissa. Kurssien sisältöjä on ollut tuottamassa kansainvälisten moniosaajien muodostama tiimi eri puolilta Eurooppaa.  

GeoE3-projekti päättyy syksyllä 2023. Location Innovation Academyn ylläpitovastuu sekä jatkokehittäminen siirtyvät Open Geospatial Consortium OGC:n ja Location Innovation Hubin tehtäväksi. Opiskelijoilta toivotaan palautetta moduuleista ja toiveita esimerkiksi aiheista, joista vastaavia oppimismoduuleita voisi tulevaisuudessa tuottaa. Organisaatiot ja projektit voivat myös ehdottaa omia oppimissisältöjään julkaistavaksi Location Innovation Academyssa. Palautetta ja kehitysideoita voi lähettää Moodlen palautelomakkeen kautta tai ottamalla yhteyttä OGC:hen.

Osallistu webinaariin 

Järjestämme Location Innovation Academyn esittelywebinaarin 5.4. klo 13.30–14.15. Tervetuloa mukaan!  

Kerromme tilaisuudessa tarkemmin koulutuksen sisällöistä ja miten koulutuspakettia kehitetään tulevaisuudessa. Tilaisuus sopii opiskelusta ja koulutuksen aiheista kiinnostuneille teknisille kehittäjille, paikkatietoalan opiskelijoille sekä alan oppilaitosten opettajille, viranomaisille ja päätöksentekijöille, joita kiinnostaa paikkatiedon ja palveluiden hallinnan kehittäminen sekä integrointi. Webinaari järjestetään englanniksi.

Lisätietoja 

Open Geospatial Consortium: innovation@ogc.org

Paikkatieto
Rajapinnat

Uusimmat uutiset ja artikkelit