Hyppää pääsisältöön

Tarkkaa laserkeilausaineistoa voi jatkossa ladata Karttapaikalta

Maanmittauslaitoksen tarkkaa laserkeilausaineistoa pääsee jatkossa lataamaan Karttapaikalta. Tarkkaa laserkeilausaineistoa voidaan hyödyntää muun muassa 3D-rakennusten tuottamisessa, metsävaratiedon keruussa sekä EU-peltovalvonnassa ja tulvakartoituksessa.

laserkeilaus
Laserkeilausaineistoa voidaan hyödyntää muun muassa metsävaratiedon keruussa.

Aineistoa pystyy tällä hetkellä tilaamaan palvelussa tuotantoalueittain. Palvelussa voi valita halutun alueen joko kartalta tai nimen perusteella. Myöhemmin Karttapaikalle on tulossa mahdolliseksi ladata aineistoa myös karttalehdittäin.

Tarkan aineiston käyttöä on rajoitettu

Tarkkaa laserkeilausaineiston lataamista ja tilaamista on kuitenkin rajoitettu. Aineistoa ei voi ladata kuin yksi tuotantoalue kerrallaan ja lataaja sitoutuu noudattamaan aineiston käyttöehtoja. Käyttöehdot sisältävät rajoituksia muun muassa aineiston julkaisuun ja levittämiseen. Myös aineiston käsittelyä EU- ja ETA-alueen ulkopuolella on rajoitettu.

-Aineistoa tilattaessa vaaditaan aina vahvaa tunnistautumista ja tällä varmistetaan lataajan henkilöllisyys sekä sitoutuneisuus käyttöehtoihin, sanoo Maanmittauslaitoksen kartastopäällikkö Juha Kareinen.

Tarkka laserkeilausaineiston tilaaminen on myös maksullista ja maksu suoritetaan verkkopankin kautta aineistoa tilattaessa.

Mitä on laserkeilausaineisto?

Laserkeilausaineisto on maanpintaa ja maanpinnalla olevia kohteita kuvaava kolmiulotteinen pistemäinen aineisto. Maanmittauslaitoksen tuottaman tarkan aineiston pistetiheys on 5 pistettä /m2. Avoimena aineistona on saatavilla tästä harvennettua aineistoa, jonka pistetiheys on 0,5 pistettä/m2. Lisätietoja laserkeilausaineistosta on luettavissa tuotekuvauksesta.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Haluatko kuulla lisää 5 p lataamisesta Karttapaikalla? 5 p lataamisesta kuulet lisää maksuttomassa Karttapaikan uudet ominaisuudet: 5 p-laserkeilausaineiston hankintaa-tietoiskussa paikkatietoalan suurtapahtumassa GeoForum Summitissa. Tervetuloa Helsingin Messukeskus Siipeen 30.10.! Lue lisää tapahtumasta täältä!

Laserkeilaus

Uusimmat uutiset ja artikkelit