Hyppää pääsisältöön

Tutkimus: Vastuullinen ja hyvämaineinen Maanmittauslaitos

Maanmittauslaitoksen maine kansalaisten ja sidosryhmien keskuudessa on hyvällä tasolla. Tämä selvisi T-Median toteuttamasta Luottamus & Maine -tutkimuksesta. Tuloksissa tapahtui merkittävää parannusta viime vuoteen verrattuna.

""
Kuva:
Maanmittauslaitos

Maanmittauslaitos sijoittui 81 tutkitun organisaation joukossa sijalle 22 (v. 2021 sijalle 36). Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalta Maanmittauslaitos sijoittui parhaiten.

Parhaimmat arviot Maanmittauslaitos sai talouteen, vastuullisuuteen ja työpaikkaan liittyvissä väittämissä. Nousua viime vuodesta on tapahtunut kaikilla arvioiduilla osa-alueilla. Eniten petrattiin tuotteiden ja palveluiden sekä hallinnon osalta.

Kehityskohteiksi tutkimuksessa tunnistettiin sidosryhmien kuuleminen ja johdon näkyvyyden parantaminen.

Kokonaisarvosanaksi Maanmittauslaitos sai 3.55/5. Viime vuonna Maanmittauslaitoksen kokonaisarvosana oli 3.41.

Maanmittauslaitoksen tulokset kyselystä numeroina, parannusta on tapahtunut kaikilla osa-alueilla.
Kysymyksissä käytettiin viisiportaista asteikkoa. Kuvassa vihreä tarkoittaa hyvää tulosta ja keltainen kohtalaista. Parannusta on tapahtunut kaikilla osa-alueilla viime vuoteen verrattuna.– Tavoitteenamme on, että Maanmittauslaitoksen merkityksellinen ja yhteiskunnallisesti tärkeä työ tunnetaan ja tunnistetaan paremmin. Moni suomalainen saattaa törmätä näkyvästi Maanmittauslaitokseen vasta kiinteistöä ostaessaan, mutta vastuumme esimerkiksi tärkeiden rekistereiden ylläpitäjänä vaikuttaa yhteiskunnassa ihan joka hetki. Hienoa oli myös tuotteidemme ja palveluidemme tunnettuuden kasvaminen. Vastuullisuus kuuluu kiinteästi Maanmittauslaitoksen perustehtäviin ja tapaan toimia, ja olemmekin erityisen iloisia siitä, että vastuullisuus nousi esiin hyvissä arvioissa, sanoo Maanmittauslaitoksen viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Maija Ilvonen

– Tekemistä meillä silti riittää, erityisesti siinä, että paikkatietokeskus ja kansainvälinen huippututkimus yhdistyisi jatkossa vahvemmin Maanmittauslaitokseen. Ulkoisen näkyvyyden ja tunnettuuden ohella meille on erittäin tärkeää kehittää laitoksen sisäistä työyhteisöviestintää, Ilvonen jatkaa.

Tutkimuksen toteutti T-Media lokakuussa 2022. Tutkimuksen tulokset julkaistiin 5.12., ja niitä esiteltiin yleisölle T-median webinaarissa 14.12.

Lisätietoja

Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Maija Ilvonen, 050 487 1600, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

 

Maanmittauslaitos

Uusimmat uutiset ja artikkelit