Hyppää pääsisältöön

Kiinteistötietojen kyselypalvelun (REST) versionvaihto ja käyttökatko 2.3.

Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin tietopalveluissa on versiovaihdon vuoksi käyttökatko aikavälillä ke 2.3.2022  klo 17.00 –  to 3.3.2022 klo 06.00.

Uusi muutostapahtumalaji yhteystietojen muutoksille

Kiinteistötietojen kyselypalvelussa (REST) julkaistaan uusi muutostapahtumalaji 401 "Henkilön tietojen muutos" ("Ändring av personuppgifter"). Tällä muutostapahtumalajilla voidaan poimia sellaiset rekisteriyksiköt, määräalat ja laitokset, joissa kiinteistön omistajan tai vuokralaisen henkilö- tai yhteystiedoissa on jollain aikavälillä tapahtunut muutos. Muutos voi olla nimen tai osoitteen muuttumisen lisäksi myös joku henkilön taustatiedoissa oleva muu muutos, esim. uusi äidinkieli.

Uuden muutostapahtumalajin avulla saadaan asiakasjärjestelmässä ylläpidettyä olemassa olevien  lainhuutojen ja vuokraoikeuksien tiedot myös niissä tilanteissa, joissa kohteen omistaja tai vuokralainen on pysynyt samana, mutta omistajan tai vuokralaisen henkilö- tai yhteystieto on muuttunut.

Henkilön tietojen muutos -haku tulee tehdä yksi kunta kerrallaan, eli muutostapahtumalaji 401 hakua ei ole mahdollista tehdä koko Suomesta. Teknisiä kuvauksia ei ole vielä päivitetty verkkosivuille.

Koekäyttö ei ole vielä mahdollista

Uutta muutostapahtumalajia ei ole viety nykyiseen koekäyttöympäristöön, joten valitettavasti sitä ei pääse testaamaan. Tiedotamme myöhemmin uudelleen, mikäli uutta ominaisuutta on mahdollista testata.

 Lisätietoja: verkkopalvelut@maanmittauslaitos.fi

Uusimmat palvelutiedotteet