Hyppää pääsisältöön

Palveluneuvoja Janina

Palveluneuvoja Janina Liikanen omalla työpisteellään.Palveluneuvoja Janinan työpiste on Pasilassa, mutta monipaikkaisen työn ansiosta hän pystyy tekemään töitä ajoittain myös muualta, esimerkiksi kotoaan käsin.

– Parasta Maanmittauslaitoksessa työnantajana on ehdottomasti luottamus työntekijöihin. Täällä luotetaan asiantuntijuuteen omissa rooleissamme, ja siitä kertoo jo kauan ennen koronaa säädetty monipaikkainen työ sekä jaettu johtajuus, Janina kertoo.

Janina aloitti työt Maanmittauslaitoksessa kolme vuotta sitten. Hän oli ollut aiemmassa työpaikassaan yli 13 vuotta ja kaipasi muutosta ja uusia haasteita. Maanmittauslaitos vaikutti kiinnostavalta työnantajalta ja niinpä Janina haki ja tuli myös valituksi palveluneuvojaksi Maanmittauslaitokseen. 

– Palveluneuvojia on valtakunnallisesti hyvin eri taustoista eikä kaikilla ole substanssiosaamista etukäteen. Sisältöä ei siis tarvitse osata etukäteen vaan sen kyllä oppii, jos on kiinnostusta kehittää itseään, Janina sanoo.

Asioiden selvittämistä asiakkaita varten

Janina kertoo, että hänen työnsä on hyvin monipuolista. Yksikään työviikko ei ole hänen mukaansa samanlainen kuin edellinen. Oma työ myös muotoutuu oman osaamisen ja vahvuuksien mukaisesti. 

Janinan työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelu esimerkiksi palvelutiskillä, puhelimitse ja sähköpostitse. Työ sisältää mm. asiakkaiden neuvontaa ja asioiden selvittämistä asiakkaita varten. 

– Kuvailisin itseäni myös tulkiksi. Jotkin asiat ovat vaikeita ja käsitteet voivat olla asiakkaille hankalia, ja minä sitten selvennän ja selitän näitä asioita heille, Janina kuvailee.

Janina on koulutukseltaan asiakaspalvelun ja markkinoinnin merkonomi. Hän myös opiskelee tällä hetkellä töiden ohella Lapin ammattikorkeakoulussa maanmittaustekniikkaa

– Minusta on hienoa, että Maanmittauslaitoksessa kannustetaan työntekijöitä jatkuvaan oppimiseen ja itsensä kehittämiseen. Täällä nähdään oman asiantuntijuuden kehittäminen arvokkaana asiana, Janina kertoo.