Saavutettavuusseloste: Kaupanvahvistajahaku

Tämä saavutettavuusseloste koskee Kaupanvahvistajanhaku-verkkosivustoa. Maanmittauslaitoksen asiantuntijat ovat arvioineet verkkosivuston saavutettavuuden vaatimusten täyttymisen. Seloste on päivitetty 23.9.2020.

Saavutettavuusvaatimukset täyttyvät suurelta osin

Sivustosta on tehty saavutettavuusarviointi 20.4.2020. arvioitu Arvioinnissa todettiin, että sivusto täyttää suurelta osin saavutettavuusvaatimukset eikä sivustolla ole kriittisiä saavutettavuuspuutteita.

Seuraavassa luetellaan saavutettavuusongelmat, jotka havaittiin arvioinnissa. Havainnot perustuvat WCAG 2.1 saavutettavuusohjeisiin. Havaintojen perässä on numerosarja ja linkki, joka kertoo, mikä saavutettavuusohjeen kohta ei vielä toteudu sivustolla.

Havaittavuuden kannalta merkittävät ongelmat

  • Kielen vaihtaminen haun tulosten listaus -sivulla vie käyttäjän takaisin etusivulle. Kun käyttäjä vaihtaa sivuston kielen sivulla, jossa haun tulokset listataan, sivuston kieli vaihtuu, mutta käyttäjä ohjataan takaisin etusivulle ja joutuu tekemään edellisen haun uudelleen. WCAG 3.2.2

Verkkosivuston korjaussuunnitelma

Korjausaikataulu: Kaupavahvistajahaun uusi versio on tuotu tuotantoon 11.9.2020. Kohtaa 4.3.1. ei tulla korjaamaan, koska verkkosivuston toimittajan tarjoama muutokset Vue/Material-pohjalta ovat käyttökokemukseltaan kauempana vuoden 2017 tyyliohjeesta. MML:ssä ei ole käytössä Vue/Material toteutuksia muissa sovelluksissa.

 

Anna saavutettavuuspalautetta

Voit antaa palautetta verkkosivuston saavutettavuudesta tai pyytää verkkosivustolla olevaa aineistoa saavutettavassa muodossa verkkolomakkeella tai lähettämällä pyynnön sähköpostilla kirjaamo@maanmittauslaitos.fi.

Vastaamme yhteydenottoosi mahdollisimman pian, viimeistään kahden viikon kuluessa. Laajoissa saavutettavuuteen liittyvissä pyynnöissä Maanmittauslaitoksella on oikeus jatkaa vastausaikaa kahdella viikolla. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et ole saanut vastausta kahden viikon kuluessa, voit ilmoittaa asiasta Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Ongelmia palvelun käytössä?

Ota yhteyttä tekniseen tukeen.